LUCIFER STAR MACHINE: “Satanic Age”

ALBUM

Είδος: Action rock/ punk rock
Δισκογραφική: The Sign Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 14 Απριλίου 2023

Ξέρω τι αναρωτιόσουν πέρσι το καλοκαίρι όλον αυτόν τον καιρό (ίσως και όχι).

Τι διάολο να κάνανε οι Lucifer Star Machine κατά την διάρκεια της πανδημίας. E, ό,τι κάνανε οι περισσότερες μπάντες.

Ο κιθαρίστας Mickey Necro και ο τραγουδιστής Tor Abyss γράφανε πανκοτραγούδια για διαβόλια και τριβόλια, τα ψήσανε στα καζάνια της κόλασης με την βοήθεια του Roman Riemann στην παραγωγή κι ετοιμάζονται να τα κυκλοφορήσουν στις 14 Απριλίου του 2023. Ο τίτλος του άλμπουμ: “Satanic Age”.

Ξεκινάμε με ένα ιντρο ονόματι “Inauguration of Lucifer” που μας λέει διάφορα για τρου ίβολ και κατάρες πριν μας καλωσορίσει στην ακρόαση του LP, για να μπούμε στο ψαχνό με το κομμάτι που φέρει το όνομα του. Ο αυτοχαρακτηρισμός action punk ταιριάζει γάντι. Catchy riffακια και ρεφρενάκια να κουνιούνται κωλαράκια & κεφαλάκια. Αυτό είναι το γενικότερο vibe του δίσκου, και δεν φοβάται να το φωνάξει, με μπόλικο πασπάλισμα και από Hard Rock (όπως πχ στο “Psychic Vampires” που ακολουθεί).

Τουρμπονεγκρίλα στο “Cunt of Destruction” (απ’ τον τίτλο και μόνο φαίνεται) , με τα γρεζοφωνητικά του Tor Abyss να είναι ιδανικά για το ύφος. Συνέχεια με ‘90s χαρντκοροδιαθέσεις και ταχύτητες στο ξεσηκωτικό “Black Axe” (κορυφαία στιγμή του δίσκου για ‘μένα), και Volbeatίλα στο “I Wanted Everything”. Οι σκανδιναβοεπιρροές κάνουν ηχηρό μπαμ γενικά, φανερό κι απ’ το “Censorshipped” που ακολουθεί (στο οποίο ο τραγουδιστής μας κερνάει μια ροχάλα και ο κιθαρίστας ένα ωραίο solo).

Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και ο υπόλοιπος δίσκος, δίνοντας μας όμως και μια δυναμική πανκομπαλάντα με την βοήθεια της Kit Swing στο “Hard Luck Mary”, ένα πολύ ωραίο μπάσο στο “Live Another Day” κι εξαιρετικά φωνητικά στο “The Life You Dread” (Rob Zombieστικα στα κουπλε, πιο καθαρά κι ευαίσθητα στο ρεφρέν) πριν κλείσει με το “Till Death”.

Ευχαριστότατη (not a word) η δουλειά των Lucifer Star Machine. Δεν είναι κάποιο αριστούργημα που θα μνημονεύουμε στους αιώνες των αιώνων, αλλά για 35 λεπτά θα το ‘φχαριστηθείς με την καρδούλα σου και σίγουρα θα ξεχωρίσεις και κομμάτια που θα βρουν τη θέση τους στην λίστα σου.

Official Site: https://www.luciferstarmachine.com/
Facebook: https://www.facebook.com/luciferstarmachine/
Bandcamp: https://luciferstarmachine.bandcamp.com/

568

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 97 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.