LOOSE SUTURES: “A Gash with Sharp Teeth and Other Tales”

ALBUM

Είδος: Fuzz/ Garage rock
Δισκογραφική: Electric Valley Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Οκτωβρίου 2021

“In Fuzz We Trust”… και εμείς και οι Fuzz (the band) και οι Acid King και οι Blue Cheer και οι Satan’s Satyr και οι King Gizzard And The Lizard Wizard, και έρχονται να προστεθούν στην λίστα και οι Ιταλοί σάτυροι Loose Sutures, ο νέος δίσκος των οποίων με τον ευφάνταστο τίτλο “A Gash with Sharp Teeth and Other Tales” είναι ένα λάγνο ταξίδι που εξυμνεί τον fuzz ήχο με “βρώμικες” κιθάρες, μαστουριάρικους ρυθμούς και ανατριχιαστικές φωνές που σε συντροφεύουν σε ενδόμυχες σκέψεις σου, που φοβάσαι να επιθυμείς και επιθυμείς να φοβάσαι ταυτόχρονα και αντιστρόφως.

Η Electric Valley πέτυχε διάνα ανακαλύπτοντας ένα συγκρότημα που είναι ακατέργαστο διαμαντάκι και μας παρουσιάζει τον δεύτερο δίσκο του κουαρτέτου από την Σαρδινία που θα δημιουργήσει αρκετό ντόρο γύρω από το άκουσμά του στους ευρύτερους fuzz/garage/stoner μουσικούς κύκλους και μή, καθώς αποπνέει φρεσκάδα και ανεβάζει τα ιδιώματα αρκετά επίπεδα προς τα πάνω.

Ο δίσκος ζέχνει fuzz-ίλα και η μυρωδιά του είναι διάσπαρτη, διαχέεται παντού και σε αρπάζει από τα αυτιά (θυμίζοντας την κλασσική σκηνή από τα cartoon όπου σε σέρνει συνήθως η μυρωδιά του φαγητού από τη μύτη) και σε κάνει υποχείριό του, ενόσω σε μεταφέρει σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χώρου ακροάσεως. Η μπάντα έχει εικόνισμα τον Ty Segall σε κάθε ενσάρκωσή του, είτε με τους Ty Segall Band, είτε με τους Freedom Band, τους the Muggers, the Sleeper Band και πάει λέγοντας, αλλά κατά κύριο λόγο με τους Fuzz, ενώ ασπάζεται τη μουσική του κληρονομιά σαν ευαγγέλιο στο οποίο είναι απόλυτα ευλαβικά πιστή.

Το εναρκτήριο κομμάτι “White Vulture” αν και ολίγον τι παραπλανητικό -αν αναλογιστούμε τι επακολουθεί μουσικά στην συνέχεια, παραπέμπει σε Yawning Man και λειτουργεί σαν calm before the (fuzz) storm σύνθεση, λίγο πριν σκάσει η fuzz ηχητική καταιγίδα και μας πάρει και μας σηκώσει, χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς Καλλιάνος ή Αρνιακός τα ακραία μουσικά φαινόμενα που θα ακολουθήσουν. Στα “Black Lips” και “Animal House” οι Loose Sutures παθαίνουν το σύνδρομο Mystery Lights με τις ψυχεδελικές garage παρενέργειες να είναι εμφανείς καθόλη την διάρκεια του δίσκου. Στα “Last Cry” και “Death Valley i” πάλι οι μύστες της σκηνής θα μειδιάσουν με λάγνα ευχαρίστηση καθώς οι Kinski θα αναβιώσουν για ένα post-garage ντελίριο.

Στην ολότητά του όμως ο δίσκος είναι ένα tribute στο ταλέντο και στην επιδραστικότητα του Αμερικάνου μουσικόσυνθέτη, και γενικότερα πολυπράγμωνα καλλιτέχνη, με ευθείς αναφορές στο καλλιτεχνικό του έργο του. Το επίτευγμα πάντως για την μπάντα ανέρχεται στο γεγονός ότι πραγματεύονται με διάφορα μουσικά είδη, όπως stoner/garage/punk δημιουργώντας ένα ποτ πουρί ήχων υπό ενός fuzz πρίσματος. Και μπορεί η αισθητική που αποπνέει να είναι b’ movies με cult απολήξεις (ελέω και του εξωφύλλου), δεν πρέπει να συγχέεται επουδενί με καταστάσεις τραγουδιών δεύτερης διαλογής.

Το να φτιάχνεις ένα καλό άλμπουμ είναι σαν να ετοιμάζεις ένα κοκτέιλ: πρέπει να έχεις όλα τα υλικά στις σωστές αναλογίες! Ωστόσο, ορισμένα συστατικά είναι μυστικά. Γνωστό μόνο σε όσους γνωρίζουν.

Για να τα ανακαλύψετε φορέστε το πιο kinky ρούχο που έχετε και παίξτε τον δίσκο ΔΥΝΑΤΑ..!!!

Facebook: https://www.facebook.com/loosesutures
Bandcamp: https://loosesutures.bandcamp.com/

1075

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...