LOCH VOSTOK: “Opus Ferox II – Mark of the Beast”

ALBUM

Είδος : Progressive Metal
Εταιρεία : ViciSolum Productions
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 10 Απρίλιου 2024

Οι Loch Vostok είναι μία Progressive Metal μπάντα από την Σουηδία που έρχεται να ταράξει τα νερά με την νέα τους δισκογραφική δουλειά ονόματι “Opus Ferox II – Mark of the Beast”. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2000 με αφορμή να δημιουργήσει μουσική που δεν ήταν και τόσο συνηθισμένη την εποχή εκείνη. Συνδυάζοντας την επιδεξιότητα που χρειάζεται το progressive μαζί με το Brutality στις συνθέσεις και τα πολυεπίπεδα φωνητικά, η μπάντα μπορεί και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα το οποίο λίγες μπάντες έχουν καταφέρει με επιτυχία.

Το “Opus Ferox II – Mark of the Beast” αποτελεί το δεύτερο μέρος της μουσικής τριλογίας “Opus Ferox” των Loch Vostok προσφέροντας την ίδια ποιότητα Progressive Metal ήχου, συνεχίζοντας όμως και εξελίσσοντας το προηγούμενο άλμπουμ “Opus Ferox – The Great Escape”. Το άλμπουμ ξεκινάει με το “Distance Assistance”, ένα κομμάτι “λουκούμι” για opening σε δίσκο μιας και συνδυάζει σχεδόν όλες τις αρετές της μπάντας όπως εντυπωσιακά solos, αρκετές εναλλαγές ρυθμικών αγωγών και φυσικά melodic αλλά και brutal φωνητικά. Στη συνέχεια βρίσκουμε το “Children of Science” το οποίο μας δείχνει την λίγο πιο μελωδική πλευρά των Loch Vostok καθώς περιέχει αρκετά μέρη με clean guitar και αρμονίες στην φωνή, χωρίς όμως να απουσιάζει το απαραίτητο Progressive Metal στοιχείο καθώς υπάρχουν επίσης πολλές εναλλαγές σε μελωδίες και ρυθμούς που δεν επιτρέπουν στον ακροατή να αισθανθεί μουσική μονοτονία ούτε στο ελάχιστο. Ο δίσκος κλείνει με το ”Ancient Body Switching Ritual” που περιέχει breakdowns, aggressive guitar riffs και φυσικά για άλλη μία φορά υπέροχα φωνητικά που άλλωστε είναι και το βασικό χαρακτηριστικό της μπάντας. Η παραγωγή του άλμπουμ είναι πάρα πολύ καλή, απόλυτα φυσιολογικό καθώς αν δεν ήταν καλή δεν θα μπορούσε να αποδώσει το 100% των ικανοτήτων της μπάντας.

Σε γενικές γραμμές, το “Opus Ferox II – Mark of the Beast” αποτελεί μια πάρα πολύ δυνατή προσθήκη στην φαρέτρα των LOCH VOSTOK και πιστεύω πως θα τους ανεβάσει ακόμα περισσότερο στον μουσικό χάρτη καθώς πέρα από τις πολλές μουσικές ικανότητες που έχουν ως σύνολο, το Concept τριλογία δίσκων δεν είναι κάτι σύνηθες με αποτέλεσμα να τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον του ακροατή.

Official Site: https://www.lochvostok.com
Facebook: https://www.facebook.com/lochvostok
Instagram: https://www.instagram.com/lochvostokofficial

217

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.