LAMP OF MURMUUR: “Saturnian Bloodshed”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρεία: Argento / Not Kvlt
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2023

Το “Saturnian Bloodshed” των Lamp Οf Murmuur είναι ένα απολύτως συναρπαστικό άλμπουμ που προσφέρει μια έντονη και καθηλωτική black metal εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές του εναρκτήριου “Transmitting From Beyond Saturn’s Realm”, ο ακροατής μεταφέρεται σε ένα σκοτεινό και απόκοσμο βασίλειο ακατέργαστου, ατμοσφαιρικού black metal.

Σε όλα τα έξι κομμάτια του άλμπουμ, οι Lamp Οf Murmuur προβάλλουν μια εντυπωσιακή γκάμα ήχων και υφών, από τα καυτά blastbeat και τα τρέμολο riff του “Etheric Void Cult”, μέχρι τα στοιχειωδώς μελωδικά lead του “Beyond the Ninth Sephirot”, ενώ οι βαριές επιρροές από Immortal του “Battles…” είναι εμφανέστατες καθόλη τη διάρκεια του δίσκου. Όχι ότι μας χαλάει αυτό! Η παραγωγή είναι ακατέργαστη και οργανική, με μια τέλεια ισορροπία διαύγειας και σκληρότητας που επιτρέπει στις συνθέσεις να λάμψουν.

Αλλά ίσως η πιο εντυπωσιακή πτυχή του “Saturnian Bloodshed” είναι η ικανότητα των Lamp Οf Murmuur να δημιουργούν μια αίσθηση ατμόσφαιρας και βύθισης που είναι πραγματικά απαράμιλλη. Τα σκοτεινά, απόκοσμα θέματα του άλμπουμ ζωντανεύουν μέσω ενός συνδυασμού στοιχειωτικών μελωδιών, παράφωνων προοδευτικών συγχορδιών και απόκοσμων ηχοτοπίων που μεταφέρουν τον ακροατή σε ένα βασίλειο πέρα από το δικό μας.

Συνολικά, το “Saturnian Bloodshed” είναι ένας θρίαμβος του μοντέρνου black metal, αναδεικνύοντας τις απίστευτες μουσικές και τραγουδοποιητικές ικανότητες της μπάντας. Επίσης μας υπενθυμίζει ότι η Αμερικανική black metal σκηνή είναι μια δύναμη που δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Είναι κάτι που πρέπει να το ακούσουν όλοι οι λάτρεις του ακατέργαστου, ατμοσφαιρικού ήχου και είναι βέβαιο ότι θα αφήσει μια μόνιμη εντύπωση σε όποιον τολμήσει να περιηγηθεί στα μονοπάτια του.

Bandcamp: www.lampofmurmuur.bandcamp.com

380

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 51 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.