KILLER BE KILLED: “Reluctant Hero”

ALBUM

Είδος: Groove Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Νοεμβρίου 2020

Η – τη λες και all star – μπάντα των Max Cavalera (πρώην Sepultura) και Troy Sanders (Mastodon) μετά την παύση 6 περίπου χρόνων από το καλούτσικο ομώνυμο debut της, επανέρχεται με το δεύτερο LP της.
Αν θα ήθελες να οριοθετήσεις τον γεωμετρικό τόπο της μουσικής των Killer Be Killed θα έπρεπε να την πλαισιώσεις σε μια απλούστερη (αλλά όχι απλουστευμένη) εκδοχή των Mastodon. Τουτέστιν σύγχρονο metal με αρκετά ψευδο-core στοιχεία, πολύ όμορφα ρεφρέν, τέλεια παραγωγή και γενικά ενθουσιώδες και groovy υλικό. Με διακριτές επιρροές που είναι εύλογα οι κύριες μπάντες των συντελεστών.

Τα κομμάτια βρίθουν ενδιαφέροντος, έχουν αέρα hit, είναι άμεσα και εύληπτα καθιστώντας τον ακροατή πλήρως εμβαπτισμένο στο πνεύμα τους που δεν χρειάζεται να τα υπεραναλύσει και πολύ παρά να ευχαριστηθεί γύρω στα 50 λεπτά θαυμάσιας metal μουσικής.

Πολύ καλή κιθαριστική δουλειά από τον Cavalera (σε ένα στυλ που ουδέποτε τον έχω ξανακούσει) και τον πρώην The Dillinger Escape Plan Greg Puciato, εξαιρετικό ρυθμικό δίδυμο του Ben Koller (drums) και Troy Sanders ο οποίος πέρα από το ρόλο του στο μπάσο, στα φωνητικά καθήκοντά του (με τη βοήθεια των Cavalera και Puciato) είναι απολαυστικός και στα ίδια υψηλά επίπεδα ερμηνείας που έχει και στη main band του. Με όλους να υποστηρίζονται από τη φοβερή ηχητική περιβολή η οποία αναδεικνύει στο έπακρο την συνθετική δυναμική του “Reluctant Hero”.

Εξαιρετικά τα “Deconstructing Self-Destruction”, “Dream Gone Bad”, “Left Of Center”, “Comfort From Nothing” και “Dead Limbs” τα οποία φέρουν έκδηλα στοιχεία από τους Mastodon με ωραία κλιμακούμενα ρεφρέν, το γρήγορο “Filthy Vagabond” που είναι ουσιαστικά ένας punk rock ύμνος με θαυμάσια back vocals, τα βαρύτατα doom / death διαμάντια “From A Crowded Wound” και “The Great Purge” που έχουν μέσα στο DNA τους ισχυρά ψυχεδελικά χρωμοσώματα σύμπραξης των Alice In Chains και των Nevermore και φοβερό το ομότιλο track το οποίο και κλείνει αυτόν τον πολύ ωραίαο δίσκο.

Μια κυκλοφορία απολύτως συνιστώμενη και δικαιολογημένη, αποφεύγοντας τον σκόπελο της “αρπαχτής” (φαινόμενο που όλο και εμφανίζεται συχνότερα από ανάλογες συγκροτήσεις μεγάλων προσωπικοτήτων). Αξιοπρεπέστατη δουλειά που απλά δείχνει την ανάγκη των συγκεκριμένων μουσικών να δράσουν μη μενοντας ανενεργοί και εγκλωβισμένοι από τις παγκόσμιες συνθήκες ζωής πλέον. Για ένα ευρύτατο ακροατήριο, εμένα με κέρδισε.

Facebook: https://www.facebook.com/KillerBeKilled

Official page: https://www.killerbekilled.com/

487

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1168 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.