KHEMMIS: “Doomed Heavy Metal”

EP

Είδος: Heavy/Doom Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας:17 Απριλίου 2020

Khemmis. Μία αρχαία Αιγυπτιακή πόλη και συνάμα ένα νέο ανερχόμενο group στο χώρο του heavy/doom metal από το Denver του Colorado. Με 8 χρόνια παρουσίας στη metal κοινότητα και με τρία albums και ένα EP στη “φαρέτρα” τους μέχρι σήμερα, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το νέο τους EP με τίτλο “Doomed Heavy Metal” στοχεύοντας ακριβώς στην πλήρη παρουσίαση του ήχου τους.

Οι Αμερικανοί doomsters, μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια ζωής τους, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο ηχητικό συνδυασμό που δείχνει ικανός να συγκεντρώσει τα “βλέμματα” του παγκόσμιου doom κοινού. Και αυτό γιατί, συγκεντρώνει τόσο στοιχεία από το doom metal όσο και από το κλασικό heavy metal, με αποτέλεσμα το ηχητικό αυτό “κράμα” να ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά και των δύο “οπαδικών κινημάτων”. Άλλωστε, πολλές φορές οι φίλοι του ενός είδους γίνονται οπαδοί και του έτερου είδους, αφού πρόκειται για κλασσικά πλέον είδη.

Το “Doomed Heavy Metal” EP, είναι ακριβώς αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι Khemmis όταν ξεκινούσαν αυτό το group. Από τον τίτλο και μόνο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό που θα ακούσει είναι heavy metal επιφορτισμένο με doom ατμόσφαιρα και ντυμένο με βαριά, αργόσυρτα riffs. Και όντως, αυτό θα ακούσει! Οι Αμερικανοί metallers, μπορεί μέχρι σήμερα στις προηγούμενες κυκλοφορίες τους να ακούγονταν πότε heavy και πότε doom, όμως στο νέο τους EP έχουν βαλθεί να μας δείξουν τις πραγματικές μουσικές τους προθέσεις και ουσιαστικά τις προσπάθειες τόσων χρόνων ώστε να καταλήξουν στον συγκεκριμένο ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο ήχο για τους ίδιους.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο του EP, οι Khemmis επιστρέφουν με δύο διασκευές σε δύο πολύ όμορφα κομμάτια, το “Rainbow In The Dark” του Dio και το “A Conversation With Death” του Lloyd Chandler, έναν νέο heavy/doom ύμνο το “Empty Throne” και τρία κομμάτια, ένα από κάθε δίσκο, σε live εκτέλεση. Ειδικά οι δύο διασκευές, είναι “κομμένες και ραμμένες” στο ύφος της μπάντας, αποδεικνύοντας τις παικτικές ικανότητες του group ενώ το “Empty Throne” πρόκειται για ένα κλασσικό πλέον τραγούδι των Khemmis, βασισμένο πάνω στο νέο heavy/doom στυλ της μπάντας. Το group, γέμισε το EP με τις live εκτελέσεις τριών κομματιών, όπου ναι μεν φαίνεται η μπάντα να παραδίδει μαθήματα ως προς το πώς πρέπει να είσαι στα lives, αφού προσεγγίζει απόλυτα τα κομμάτια, όμως μάλλον είναι αχρείαστα, αφού δεν υπάρχουν οι αντιδράσεις του κοινού, με αποτέλεσμα να ακούγονται σα στουντιακά.

Οι Khemmis, είναι από τις μπάντες που έχουν την ικανότητα να “κεντρίσουν” το ενδιαφέρον των οπαδών τόσο του heavy όσο και του doom metal. Το “Doomed Heavy Metal” δε, είναι σίγουρο ότι θα κάνει τη μπάντα να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες στο χώρο της και θα γίνει αντικείμενο συζήτησης στους “κύκλους” του doom metal. Οι Αμερικανοί doomsters, “δείχνουν τα δόντια τους” και ετοιμάζονται να κατακτήσουν τη κορυφή, με το “Doomed Heavy Metal” να είναι το κλειδί αυτής της επιτυχίας. Όσοι πιστοί προσέλθετε…

Facebook: https://www.facebook.com/khemmisdoom/

534

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.