IVY GARDENS: “Goon”

ALBUM

Είδος: Stoner/Sludge
Εταιρεία: Self-Release
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Απριλίου 2024

Οι Ivy Gardens είναι ένα stoner rock συγκρότημα από το Οντάριο του Καναδά. Το όνομά τους το πήραν από την γειτονιά που μεγάλωσαν (Ivy Gardens Crescent) και από το 2020 που δημιουργήθηκαν, κάθε τους επόμενο βήμα αυξάνει και τον σεβασμό που τους δείχνει η DIY σκηνή του Καναδά. Οι Ivy Gardens, επιμένοντας DIY, κυκλοφορούν στις 19 Απριλίου την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους γιορτή με το τίτλο: “Goon”.

Στο “Goon” η μπάντα καταφέρνει να συνδυάσει την ωμή ενέργεια του punk, με γενναίες δόσεις ψυχεδέλειας αλλά και φυσιολατρικά riffs. Από τις πρώτες στιγμές που θα ακούσει κάποιος τον δίσκο, καταλαβαίνει ότι οι Ivy Gardens δεν τα πάνε καλά με τις νόρμες και την προσήλωση σε ένα συγκεκριμένο είδος, αλλά αυτό που προσπαθούν και τελικά καταφέρνουν είναι να συνδυάζουν είδη αριστοτεχνικά, με αποτέλεσμα να έχουν έναν δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

To εξώφυλλο του δίσκου, το σχεδίασε ο Sebastian Hogg, o οποίος είναι και μέλος του σχήματος. Έχει σχεδιάσει ένα έντομο που του χρησιμοποιούσαν στις αφίσες τους σαν mascot και αποφάσισαν να μην το ξαναχρησιμοποιήσουν, οπότε ήθελαν με κάποιον τρόπο να περάσει στην ιστορία και έτσι έβαλαν στο εξώφυλλο του δίσκου. Εκτός από το εξώφυλλο του δίσκου, οι Ivy Gardens επιμελήθηκαν οτιδήποτε αφορά τον δίσκο σε αρμονία με την DIY ηθική και θα έλεγα ότι τα κατάφεραν μια χαρά στο κομμάτι του ήχου.

Τα φωνητικά του “Goon” έχουν έναν αέρα old school stoner και σε αρκετά σημεία διάβασα να τα συγκρίνουν με τις πρώτες προσπάθειες του Josh Homme και θα έλεγα ότι συμφωνώ. Η θεματολογία του δίσκου δεν ακολουθεί κάποιο concept, αλλά σε γενικές γραμμές προσπαθούν να αντικατοπτρίσουν τα συναισθήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος είτε στην καθημερινότητά του είτε παλεύοντας με τον δαίμονα του εθισμού.

Σε λιγότερο από 30 λεπτά, οι Ivy Gardens καταφέρνουν να δείξουν τις διαθέσεις που έχουν αλλά και να δώσουν στον ακροατή μια καθαρή εικόνα για το μουσικό όραμα που έχουν. Ο συνδυασμός των stoner, sludge, punk αλλά και ψυχεδέλειας γίνεται με γούστο και πάθος. Δεν θεωρώ ότι το “Goon” είναι ένας δίσκος που δεν πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη, αλλά απόλαυσα τις εμπνευσμένες μελωδίες τους και την ορμή τους.

Facebook: https://www.facebook.com/ivygardensband
Instagram: https://www.instagram.com/ivygardensofficial/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1TBuI2vFSltCNhiHdHnz01

www.youtube.com/watch?v=ZhGSSAPQUxA

182

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 163 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.