IMMORTAL GUARDIAN: “Psychosomatic”

ALBUM

Είδος: Progressive/Power Metal
Δισκογραφική: M-Theory Audio
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12 Φεβρουαρίου 2021

Οι Immortal Guardian είναι ένα σχετικά νέο συγκρότημα και το “Psychosomatic” είναι το δεύτερο album τους. Ιδρυτής της μπάντας είναι ο Gabriel Guardiola, ο οποίος είναι εξαιρετικός κιθαρίστας και πληκτράς. Οι Αμερικανοί μπορεί να υπάρχουν από το 2008, αλλά μόλις το 2018 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “Age of Revolution” ο οποίος έλαβε αρκετά καλές κριτικές και τους έδωσε την ευκαιρία να παίξουν με ονόματα όπως οι Judas Priest, Dragonforce, Kamelot, Symphony X, Sonata Arctica και Metal Church.

Το “Psychosomatic” έχει ως πηγή έμπνευσης τον τρόπο ζωής στην πανδημία και τα συναισθήματα των ανθρώπων κατά τη διάρκειά της, με τα τραγούδια άλλα να είναι πιο γρήγορα και πιο “επιθετικά” και άλλα να είναι πιο συναισθηματικά και σε πιο χαμηλούς τόνους. Επιρροές: Dream Theater, Symphony X, Kamelot, Stratovarius, Sonata Arctica, Helloween, όλος ο καλός ο κόσμος! Ευτυχώς οι Immortal Guardian έχουν καταφέρει να “φιλτράρουν” τις επιρροές τους και έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους προσωπικό ήχο. Ο Gabriel Guardiola παίζει “παπάδες” τόσο πίσω από τα πλήκτρα όσο και στα κιθαριστικά solos που “εξαπολύει”, χωρίς όμως να κάνει άσκοπη επίδειξη ικανοτήτων. Άξιοι συμπαραστάτες και οι Justin Piedimonte στα τύμπανα και Joshua Lopez στο μπάσο, με τους Immortal Guardian να αποτελούν μια αρκετά “δεμένη” μπάντα, που βρίσκεται με κλειστά μάτια.

“Τεράστιος” πίσω από το μικρόφωνο είναι ο Βραζιλιάνος Carlos Zema που με τις φωνητικές του επιδόσεις άνετα ανταγωνίζεται πολλούς γνωστούς τραγουδιστές του χώρου και γενικά “παίζει μεγάλη μπάλα”. Το “Psychosomatic” γενικά είναι ένας δίσκος με πλούσια συναισθήματα, ωραίες μελωδίες, φοβερές εναλλαγές ρυθμού και αρκετή έμπνευση. Τα περισσότερα τραγούδια είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αν εξαιρέσεις ένα δύο κομμάτια. “Κορυφές” του album είναι το “Read Between the Lines” που έχει λίγο από τη μαγεία του Malmsteen και το “Lockdown”, που ειδικά στο ρεφραίν μου θύμισε Helloween εποχής “Dark ride”.

Το “Psychosomatic” είναι μια πολύ καλή κυκλοφορία Progressive/Power Metal. Ακούγεται ευχάριστα, έχει εξαιρετική ροή και όλα δείχνουν ότι οι Immortal Guardian είναι ένα συγκρότημα που ήρθε για να μείνει και μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το χώρο.

Facebook: https://www.facebook.com/igmetal

539

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.