HYDROGYN: “The Boiling Point”

ALBUM

Είδος: Hard Rock/Heavy Metal
Δισκογραφική: RFL Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020

Το 2020, δεν φέρθηκε καλά σε καμία πτυχή της ανθρώπινης ζωής πόσω μάλλον στη μουσική βιομηχανία.

Μία από τις μπάντες που το ένοιωσαν και με το παραπάνω αυτό, είναι οι hard rockers/heavy metallers Hydrogyn από το Ashland των ΗΠΑ, όπου τους βρήκε με ολικό lifting στο line-up και με μια στροφή στον ήχο τους, αλλά παράλληλα και με ένα νέο album στα χνάρια του νέου τους ύφους. Το “The Boiling Point”, μοιάζει να είναι η νέα αρχή για ένα σχήμα που μπορεί να μετρά 16-17 χρόνια στο χώρο, τίποτα όμως δεν θυμίζει τις παλιές καλές μέρες του.

Οι Hydrogyn, για όσους δεν το γνωρίζουν, υπήρξαν μία από τις ελπίδες του Αμερικανικού hard rock και heavy metal, με πολύ υψηλές θέσεις στα charts και με albums που έμελλε να γίνουν κλασικά στο χώρο τους στις αρχές του millenium. Η μπάντα έδειχνε να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και τίποτα δεν φαινόταν να μοιάζει ικανό να τη σταματήσει. Από το 2012 και μετά όμως, μοιάζει σαν ένα μαγικό ραβδάκι να τους άγγιξε και το group άρχισε να φθίνει φτάνοντας στο 2017 για να κυκλοφορήσει το “Redemption” και με συνεχείς αλλαγές στο πλήρωμα τους, φτάνουμε εν έτει 2020, να έχουν τελείως διαφορετικό line-up και ένα διαφορετικό ηχητικό προσανατολισμό που ευελπιστούν να τους δώσει την ώθηση των περασμένων μεγαλείων τους.

Το “The Boiling Point” έχει σαφείς rock και metal φόρμες, όμως πιο εμπορικές και σίγουρα διαφορετικές από το μεγαλειώδες παρελθόν της μπάντας. Άλλωστε τα νέα μέλη, είναι φυσιολογικό να κουβαλούν μαζί τους τις δικές τους μουσικές εμπειρίες και κληρονομιές, όπως επίσης και τις δικές τους ιδέες και επιρροές. Έτσι, μέσα στο δίσκο θα αντιληφθείς διαφορετικές μουσικές φόρμες που ξεκινούν από hard rock, heavy metal και φτάνουν έως και το gothic rock και σε πιο εμπορικό radio rock και pop rock στιλ . Η πολυμορφία του album φαίνεται να έχει τις ρίζες της στα διαφορετικά ακούσματα του κάθε μέλους, που τοποθετήθηκαν στο κοινό μπλέντερ των Hydrogyn και αυτή η ανάμιξη έδωσε το αποτέλεσμα του “The Boiling Point”. Η hard rock διάθεση του “Disappear”, η heavy metal ορμή του ομώνυμου “The Boiling Point” και του “Widowmaker”, η ελαφριά pop rock νοοτροπία του “Damaged Goods” και η goth-ίλα των “Ghost” και της διασκευής στο “Mad World” των Tears For Fears, καθώς και η alternative επιρροές των “Worthless Love” και “Tragic”, δημιουργούν ένα μουσικό μωσαϊκό που δεν βρίσκεις εύκολα σε albums σήμερα και κατ’ επέκταση κάνουν τον δίσκο ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν επίσης οι προσεγμένες ερμηνευτικές προσεγγίσεις του group στις 3 διασκευές του album. Τα “One Way Or Another” των Blondie, “Suspicious Minds” του Elvis Presley και “Mad World” των Tears For Fears, δείχνουν να έχουν λάβει την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα στα χέρια των Hydrogyn και να έχουν μεταμορφωθεί σε ατραξιόν του δίσκου. Οι ερμηνείες της Erica Parrot, μοιάζουν να κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή και τα τρία κομμάτια γίνονται μέρος του νέου Hydrogyn ήχου.

Το “The Boiling Point” δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Hydrogyn δεν είναι οι ίδιοι πια. Η μπάντα άλλαξε, ο ήχος άλλαξε, αλλά η ιδέα για “ζωντανό”, γεμάτο ενέργεια hard rock μένει η ίδια. Η εμπορική στροφή στον ήχο της μπάντας, ίσως ξενίσει πολλούς από τους οπαδούς όμως οι συνεχείς ανακατατάξεις τόσο σε μέλη όσο και ηχητικά μάλλον έχουν επηρεάσει το σχήμα που φαίνεται να ψάχνει να βρει το δρόμο το. Το “The Boiling Point” μοιάζει να είναι η αρχή αυτού του δρόμου και η συνέχεια θα δείξει αν άξιζε ο κόπος.

Facebook: https://www.facebook.com/hydrogyn/

480

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.