HOME FRONT: “Games of Power”

ALBUM

Είδος: Post Punk
Εταιρία: La Vida Es Un Mus
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου 2023

Καλό πράγμα να έχεις φίλους σε αυτή τη ζωή. Σου δανείζουν κάνα τάλιρο, σε πηγαινοφέρνουν με το αμάξι, και σου στέλνουν και καμιά μουσική που ξέρουν ότι θα σου αρέσει.

Κάπως έτσι έπεσα πάνω τους Home Front, κι είπα να τους προτείνω και σε σένα, φίλε αναγνώστα, γιατί κρίμα θα ‘ναι να μην τους ακούσεις αν είσαι ρέκτης αυτού του ήχου.

Ποιος είναι αυτός ο ήχος; Θα τα πούμε λίγο πιο κάτω.

Ποιοι είναι οι Home Front; Είναι ο Graeme Mackinnon στις κιθάρες και τα φωνητικά και ο Clint Frazier στα ντραμς και τα σίνθια, και μας έρχονται από το εξωτικό (παγωμένο, καλύτερα) Έντμοντον του Καναδά.

Το δεύτερο τους LP και διάδοχος του mini album “Think of the Lie” (2021) τιτλοφορείται “Games of Power” και ξεκινάει με δύο straightforward ποστπανκίλες, τα “Faded State” και “Real Eyes”, για να συνεχίσει με το “Nation”, το οποίο μπορώ άνετα να το περιγράψω ως Cyberpunk Oi!. Σαν να έχεις ζητήσει απ’ το AI να σου βγάλει τους Cockney Rejects σε κάποιο δυστοπικό Post Apocalyptic κόσμο. Η Lee Haszlewoodική εισαγωγή του “New Face of Death” γρήγορα μετατρέπεται σε σύντομο Dead Moonικό ξέσπασμα, ενώ τα “Overtime” και “Contact”σε επιστρέφουν σε πιο ευαίσθητο, Flock Of Seagullίστικo new wave, που ίσως είναι και το πιο ισχυρό στοιχείο του δίσκου μαζί με τα φωνητικά που φέρνουν σε Danzig στα καλά του (ειδικά σε κάτι κραυγές – σήμα κατατεθέν του Evil Elvis). Ο δίσκος συνεχίζει σε αυτό το ύφος, προσφέροντας και πιο χορευτικές στιγμές όπως το κομμάτι που φέρει τον τίτλο του δίσκου και το (ακόμα) πιο ηλεκτρoνικό “Born Killer”.

Γενικά με εντυπωσίασε πόσο ωραία παίρνουν διάφορα στοιχεία του ποστ πανκ φάσματος, darkwave, σίνθια, electro στοιχεία και τα μπλέκουν υπέροχα, βγάζοντας ένα αποτέλεσμα που έχει νόημα και δεν σε χάνει ποτέ. Η αναβίωση του ποστ πανκ των τελευταίων χρόνων μας έχει δώσει πολλά πράγματα. Φασαίους, κουραστικά αναμασήματα αλλά και άρτια αποτελέσματα όπως αυτό, που δεν φοβούνται να δείξουν τις επιρροές τους χωρίς όμως να κολλάνε σε αυτές.

Όπως μου έχει πει ένας φίλος μου μάγειρας ,αν δεν ψηθεί καλά η πίτσα τα υλικά δεν δένουν ποτέ, φεύγουν και το κομμάτι διαλύεται. Εδώ όμως έχει ψηθεί ιδανικά και μένουν στην θέση τους, όσο εσύ κόβεις το λαχταριστό κομμάτι σου κι ετοιμάζεσαι να το φας. Εξίσου λαχταριστό είναι και το “Games of Power”, οπότε ορμάτε όσο είναι ζεστό!

Facebook: https://www.facebook.com/arewenothomefront/
Bandcamp: https://lavidaesunmus.bandcamp.com/album/games-of-power-2

429

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.