JANE DOE: “B612 Revisited” EP

Οι Jane Doe είναι μια ξεχωριστή μπάντα από τη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα το διαπίστωσα ιδίοις όμασι (link) και το “B612 Revisited” είναι η πέμπτη τους κυκλοφορία, οι οποία περιέχει 4 τραγούδια, εκ των οποίων μόνο το ένα είναι με τη φωνή του Moss Doe, τραγουδιστή της μπάντας κι αποτελεί συνάμα νέα σύνθεση.

Η δουλειά αυτή ξεκινάει με το “Small talk with the devil” (αρχικά στο album “The Enormous Head of King Splendid”) με τη φωνή του Ledge Fortcher. Ένα κομμάτι που σε πάει μέχρι το τέλος ήρεμη βαρκάδα και ξαφνικά αναποδογυρίζει το σκάφος και σε πνίγει με τη μανία του. Η φωνή του Ledge δένει πολύ όμορφα με τους Jane Doe και δίνει μια έναρξη που απλά εύχεσαι να συνεχίσει σε όλα τα 21 λεπτά του EP.

Το δεύτερο, “Ugly Man” (από το “Heaven for Dogs”), φιλοξενεί στο μικρόφωνο τον Ζακ Στεφάνου και η μουσική εντάσσει ένα ελαφρύ post φόντο, ενώ στη συνέχεια η Μαρία Ζλατάνη στο μοναδικό “Tangerine” (από το “Heaven for Dogs”) στοιχειώνει το μυαλό σου με τα ήρεμα και προσεγμένα φωνητικά της, σε ένα ambient υπόβαθρο, καταλήγοντας σε ένα εκπληκτικό φωνητικό cresendo.

Τέλος, το “Stubborn Balloon” μια όμορφη μπαλάντα με τη φωνή του Moss Doe και η μοναδική νέα σύνθεση της μπάντας.

Το alternative rock τους με τις έντονες noise εκρήξεις και κομμάτια που δεν μοιάζουν μεταξύ τους και δεν προβλέπεις εύκολα τη συνέχεια τους, τους κάνει αγαθό υπό εξαφάνιση. Ιδέες καλές, που δε θα ακούσεις ξανά στον επόμενο εγχώριο δίσκο, με καλή παραγωγή και άφθονο μεράκι.

Η Jane Doe πρέπει να βγει από την αφάνεια και όλοι μαζί να φωνάξουμε το πραγματικό της όνομα!

418

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2119 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.