GREEN LUNG: “This Heathen Land”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Doom Metal
Εταιρεία: Nuclear Blast Records
Ημ. κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου 2023

Οι Λονδρέζοι έκαναν δικαίως κρότο με το δεύτερο τους album, “Black Harvest” και πήραν μεταγραφή στη μουσική Premier League, μπαίνοντας στο roster της κραταιάς Nuclear Blast.

Μεταγραφή αεροδρομίου θα έλεγε κανείς, αφού οι Green Lung αποφάσισαν ανεβαίνοντας κατηγορία να παίξουν και την ανάλογη μπάλα, ερχόμενοι κοντύτερα σε εκείνο που κάποιοι θα ήθελαν οι Ghost να είναι (ξύδι λέω εγώ). Και ας εξηγηθώ.

Η υπερσαμπαθίαση που τους καταλαμβάνει δεν έχει φύγει (αν τους δω Αθήνα θα ήθελα και Bus) από πάνω τους, αλλά τα πλήκτρα (βλ. hammond) λαμβάνουν περισσότερο χώρο και κάποιες στιγμές, θα έλεγε κανείς πως έχουν ακούσει και λίγους Genesis παραπάνω. Το εξώφυλλο θα τραβούσε βλέμματα φίλων της αρχαιολογίας και σίγουρα υπογραμμίζει την occult όψη των Green Lung και σύμφωνα με τον τραγουδιστή Tom Templar, με το “This Heathen Land” δημιούργησαν το ιδανικό soundtrack για την ταινία τρόμου που έχουν στο κεφάλι τους.

Στην παραγωγή συνεργάστηκαν με τον Wayne Adams (Bear Bites Horse Studio) ξανά, αλλά και με τον Tom Dalgety (Opeth, Clutch, Ghost) στη μίξη, έχοντας ως οδηγό κλασσικά albums σε παραγωγή Martin Birch (Black Sabbath: “Mob Rules”, Rainbow: “Rising”) και το αποτέλεσμα ηχητικά είναι αριστουργηματικό δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μυρίζει μούχλα και σου σηκώνει την τρίχα, χωρίς να κάνει εκπτώσεις και να θέλει να φαντάζει ρετρό.
Οι Green Lung βάζουν και άλλα συστατικά στο καζάνι της μάγισσας φτιάχνοντας το δικό τους μαγικό φίλτρο, που άλλοτε έχει τη βαριά γεύση των Cathedral, άλλοτε την ψυχεδελική μυρωδιά των Uncle Acid and the Deadbeats και μια γωνιά από το κοκκαλάκι της νυχτερίδας των Ghost.

Οι Βρετανοί αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως ξέρουν να γράφουν όμορφα τραγούδια και η απίστευτη αφοσίωση τους στην έννοια του occult στη μουσική είναι παραδειγματική.

Λίγες ημέρες μετά το Halloween, κυκλοφόρησε ο δίσκος που του ταιριάζει όπως η κανέλα στην κολοκύθα και κομμάτια σαν τα “Maxine”, “One for the Sorrow”, “Hunters in the sky”, “The Ancient Ways” και “Oceans of time”, θα μείνουν για καιρό στην playlist μου, αλλά και θα ρίξουν φως στην καλυτέρευση της μπάντας στην ενορχήστρωση.

Το μόνο που έλειπε σε αυτό το νέο τους album ήταν το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Μετά το “Black Harvest” δεν περίμενα κάτι λιγότερο από έναν δίσκο που θα μπει στα αγαπημένα μου της χρονιάς.

Το “This Heathen Land” είναι ο ηλεκτρισμός που θα έκανε το “τέρας” να ζωντανέψει χωρίς τη βοήθεια του Δόκτωρος Φράνκενσταϊν, η αφορμή που θα έψαχνε ο Τζέκυλ για να κάνει παρέα με τον Χάϊντ, η μουσική που θα έκανε το Στόουνχεντζ να αλλάξει θέση. Οι Green Lung είναι εκείνο που δεν ήξερες πως λείπει από τη ζωή σου.

Official Site: https://www.greenlung.co.uk/
Facebook: https://www.facebook.com/greenlungband/
Bandcamp: https://greenlung.bandcamp.com/album/black-harvest

514

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.