SYLOSIS: “Monolith”

Κι όμως, κυρίες και κύριοι, thrash metal υπάρχει ακόμα και προσπαθεί να φτάσει ξανά στα επίπεδα φοβερής έμπνευση όπως τότε, την δεκαετία του ’80.

Οι τέσσερις Άγγλοι θρασάρουν κάτω από το όνομα Sylosis για τρίτη φορά. Αυτή τους προσπάθεια ονομάζεται “Monolith” και ξεκινάει πολύ δυναμικά με το “Out from below”, το οποίο δυστυχώς για αυτούς ανεβάζει τον πήχη. Μία μάχη μεταξύ Slayer και Testament επιρροών, με φωνητικά πιο σύγχρονα και death ταυτόχρονα, που δείχνουν μια ευαισθησία στον Phil Anselmo και σε μπάντες όπως οι As I Lay Dying.

Στο δεύτερο, “Fear the World”, ο ρυθμός πέφτει και χαλαρώνει αφήνοντας τις κιθαριστικές εξάρσεις στην άκρη και σε αυτό το tempo συνεχίζει και το “What Dwells Within”.

Διαβάζοντας τον τίτλο του album, περίμενα κάτι το μεγαλειώδες. Αλλά το βάρος της μουσικής του δεν ήταν αρκετό για να κοντράρει αυτό ενός μονόλιθου, ακόμα και αν κομμάτια σαν το “Paradox”, σε κάνουν να κουνηθείς ευχάριστα. Και επιτέλους, αυτή η μόδα του hidden track μετά από τεράστιο κενό, πρέπει να σταματήσει!

Σε γενικές γραμμές, μουσικά οι Sylosis έχουν να προσφέρουν πράγματα, μιας που είναι καλοί στη δουλειά τους και η παραγωγή είναι όπως πρέπει. Αλλά λείπει αυτό το “κάτι”. Αυτό δηλαδή που υπήρχε στο τελευταίο Testament  και μας κάνει να συγκρίνουμε μαζί του κάθε νέο Thrash δίσκο.

Οι Άγγλοι έχουν μέλλον και περιμένουμε κάποια στιγμή να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν με το ντεμπούτο τους, “Conclusion of an age” και να βρουν το δικό τους στυλ.

548

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.