GAAHLS WYRD: “The Humming Mountain”

ΕΡ

Είδος: Heavy Rock
Εταιρία: Season Of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Νοεμβρίου 2021

Ok, τον Gaahl τον ξέρουμε από την πορεία του με τους Gorgoroth. Αλλά αλήθεια δεν ξέρω πως να περιγράψω τους Gaahl’s Wyrd.
Δυο χρόνια μετά το “Gastir-Ghosts Invited” επανέρχονται με ένα mini album 30 λεπτών.
Τα κομμάτια που απαρτίζουν το “The Humming Mountain” υπήρχαν από την περίοδο του ντεμπούτου, στο οποίο δεν μπόρεσαν να χωρέσουν, μιας που άνηκαν σε ένα διαφορετικό concept. Πραγματεύονται την συμπαντική έννοια της υπομονής, κατά Gaahl.

Το 9λεπτο ομώνυμο και εναρκτήριο κομμάτι φαίνεται όμως, να δοκιμάζει τη δική μου υπομονή, αφού μιας που δεν έχω χαθεί σε κάποιο νορβηγικό δάσος, η ατμόσφαιρά του δεν με συγκινεί. Το κομμάτι κινείται στα πλαίσια του avant-garde/folk ήχου, αλλά διαρκεί τόσο που καταντάει κουραστικό.
Στο δεύτερο κομμάτι εμφανίζονται κάποιες κιθαριστικές δυσαρμονίες που αλλάζουν λίγο το τοπίο, ενώ στο τρίτο “The Dwell” ακούμε τις επιρροές των πατεράδων του black metal με τη μελωδία του να μου παρασύρει λίγο τον σβέρκο. Ευτυχώς τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο ενδιαφέροντα στο 7λεπτο “Awakening Remains-Before Leaving” με τα φωνητικά να θυμίζουν αρχαία τραγωδία και να σηματοδοτούν την καλύτερη στιγμή του μισαώρου. Το τελευταίο “The Sleep” με την ambient μορφή μπορώ να πω, πως θα μπορούσε να λείπει από το mini album. Τι να πω ίσως έχω και τα νεύρα μου!

Οι Gaahl’s Wyrd έχουν κάποιο ενδιαφέρον, αλλά φαίνεται να ακροβατούν μεταξύ παράλληλων κόσμων και να μην μπορούν να δημιουργήσουν μια σταθερή οντότητα που θα έχει τη δική της ταυτότητα.
Η παραγωγή είναι αξιοπρόσεκτη και αρκετή για το ύφος, αλλά η έλλειψη συνοχής μεταξύ των κομματιών με κάνει να πιστεύω πως των περιβόητο concept ήταν επίπλαστο, απλά για να τραβήξει την προσοχή μου.

Θα το ξεχάσω γρήγορα. Ίσως βάλω το “Awakening Remains-Before Leaving” στη λίστα μου βέβαια.

Official Website: http://www.gaahlswyrd.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gaahlswyrd
Instagram: https://www.instagram.com/gaahlswyrd/
Bandcamp: https://gaahlswyrd.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7h8V7XHdJ3akShW3uFaZyn

653

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.