FREEDOM CALL: “Silver Romance”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Εταιρεία: Steamhammer / SPV
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2024

Το “Silver Romance” δεν είναι απλά ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Freedom Call, των Γερμανών power metal σταρ, αλλά και ένας τίτλος που κουμπώνει τέλεια για δύο λόγους: από τη μια γιορτάζει τα 25 χρόνια πορείας του συγκροτήματος, που ο ιδρυτής και τραγουδιστής Chris Bay αποκαλεί με χιούμορ “ασημένιο γάμο” του συγκροτήματος. Από την άλλη, το “Silver Romance” (“ασημένιος ρομαντισμός”) αντικατοπτρίζει και τους θεματικούς άξονες των στίχων. Όπως εξηγεί ο Bay, το ασήμι σαν πολύτιμο μέταλλο συνδέεται με την “διαύγεια, την ελευθερία και την ελαφρότητα”. Ταυτόχρονα, λέει, “πιστεύεται πως το ασήμι ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη φαντασία. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν και στους Freedom Call και τα έχουμε ενσωματώσει στο νέο μας υλικό, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.”

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία, κυκλοφόρησαν και τέσσερα singles για να μας προετοιμάσουν: το ομώνυμο “Silver Romance” μαζί με making-of βίντεο, το “In Quest Of Love” και το “High Above” και τέλος το “Supernova” με εντυπωσιακό βίντεο κλιπ. Αυτή τη φορά, σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του άλμπουμ έπαιξε και ο κιθαρίστας Lars Rettkowitz. Έγραψε πέντε από τα 13 τραγούδια (“Infinity”, “Distant Horizon”, “Blue Giant”, “Meteorite” και “New Haven”) και επιμελήθηκε την μίξη του ήχου στο δικό του στούντιο. Στόχος ήταν ένας πιο φρέσκος ήχος, λιγότερο “παιχνιδιάρικος” όπως λέει ο Bay, καθώς ο Rettkowitz δεν μεγάλωσε με συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd, Genesis ή Marillion. Από τα υπόλοιπα οκτώ κομμάτια, ο Chris Bay έχει γράψει τα περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων των δυναμικών “Silver Romance” και “Symphony Of Avalon”, τα πιο ποπ “Out Of Space” και “High Above” και τη μπαλάντα “In Quest Of Love” (συμπράξη με τον Ramy Ali) που θυμίζει κάτι από το άλμπουμ του 2014 “BEYOND”. Ίσως το πιο ασυνήθιστο κομμάτι είναι το “Blue Giant” του Rettkowitz με την μελαγχολική, σχεδόν gothic ατμόσφαιρα του. Όπως λέει ο Bay, “ένα τέτοιο κομμάτι είναι πρωτόγνωρο για τους Freedom Call και τα φωνητικά ήταν αρκετά μεγάλη πρόκληση για μένα.” Το ασήμι στον τίτλο του άλμπουμ συνδέεται και με τη σελήνη, τις παλίρροιες και την επίδρασή τους στον ανθρώπινο νου, κάτι που καθιστά το “Silver Romance” μια ολοκληρωμένη θεματική ενότητα. Αυτό φαίνεται και στο εξώφυλλο του δίσκου, δημιουργία του Ingo Spörl (γνωστός από τις συνεργασίες του με Powerwolf και Feuerschwanz), που μας ταξιδεύει πίσω στον αγαπημένο κόσμο του “BEYOND”.

Συμπερασματικά, το “Silver Romance” αποτελεί ένα δυναμικό και μελωδικό άλμπουμ που γιορτάζει τα 25 χρόνια πορείας των Freedom Call. Συνδυάζει στοιχεία power metal με πιο σύγχρονες επιρροές, διατηρώντας παράλληλα την αισιόδοξη και θετική τους αύρα. Το άλμπουμ αγγίζει ποικίλα θέματα, από την αγάπη και την ελευθερία μέχρι την αμφισβήτηση και την αναζήτηση του άγνωστου.

Facebook: https://www.facebook.com/FreedomCallOfficial/
Instagram: https://www.instagram.com/freedomcallofficial/
Website: https://www.freedom-call.net/

217

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 42 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.