FREE ROAD: “Do what you feel”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Εταιρεία: Dying Victim Productions
Ημ. κυκλοφορίας: 27 Ιανουαρίου 2023

Η δεκαετία του 1970 ήταν, όπως λένε στο χωριό μου, groundbreaking για το hard rock και για αυτόν τον λόγο 50 χρόνια μετά, αρκετοί μουσικοί συνεχίζουν να συνθέτουν δίσκους που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί τότε.

Οι Μεξικανοί Freeroad παίρνουν σκυτάλη από μεγαθήρια όπως οι UFO για να φέρουν τον ήχο του τότε, αναλλοίωτο σήμερα στα ηχεία μας. Στα αλήθεια αναλλοίωτο όμως.
Παλιομοδίτικο rock ‘n’ roll, με παραγωγή επιτηδευμένα retro, στοχευμένο σε εκείνους που θεωρούν πως η μουσική τελείωσε στα 80s.

Το φοβερό εξώφυλλο καταφέρνει να αποτυπώσει τη χαρά με την οποία οι Freeroad προσκυνούν το παρελθόν και προτάσσουν την ελεύθερη σύνδεση ανθρώπου-φύσης, κερνώντας με άνεση ανδρικά οπίσθια. 

Το εναρκτήριο “Do what you feel” περικλείει την όλη φιλοσοφία των Μεσαμερικανών που παίζουν αυτό που αισθάνονται, φτύνοντας κατάμουτρα τη σύγχρονη μουσική και αποτίοντας φόρο τιμής στο 70s hard rock, ταυτόχρονα με την πρωτομέταλ και NWOBHM εποχή.

Κομμάτια σαν το “Pray for the king”, “Five hours to Mexico” θα βρουν φροντίδα στην αγκαλιά ακροατών που γουστάρουν μπάντες σαν τους UFO, Tygers of Pan Tang και Praying Mantis, καθώς επίσης ριβαϊβαλιστές όπως οι Σουηδοί Horisont.

Σκέτη νέτη διασκέδαση, more cowbell αισθητική, μελωδίες και riffs που θα ξυπνήσουν τις καρδιές των δεινοσαύρων, εύγευστα ρεφρέν σαν του “Liar” και γενικά μουσική σε total παρελθοντολαγνικό mode.

Take it or leave it. Σκασίλα τους εδώ που τα λέμε! Οι Freeroad το έκαναν το κομμάτι τους.

Facebook: https://www.facebook.com/Rocknrollchasers/
Instagram: https://www.instagram.com/freeroadmx
Bandcamp: https://dyingvictimsproductions.bandcamp.com/album/freeroad-do-what-you-feel

667

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.