FELSKINN: “Enter The Light”

ALBUM

Είδος: Hard Rock / Heavy Metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Άλλο ένα πολύ καλό τεμάχιο στο οπλοστάσιο της ROAR! Rock of Angels Records, μιας εταιρίας που ασχολείται εργολαβικά με το heavy metal / hard rock και το κάνει με επιτυχία μιας και οι μπάντες που υπογράφει είναι πολύ καλές και έχουν να δώσουν πραγματάκια στο χώρο παρά την άποψη κάποιων που θεωρούν το μουσικό είδος “δεινοσαυρικό”.

Η μπάντα της αναφοράς είναι οι Ελβετοί Felskinn και το δεύτερο album τους “Enter the Light”, ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο μελωδικής metal και hard rock μουσικής με συνθετικό επίπεδο υψηλό, παραγωγή σεμιναριακού επιπέδου, παιγμένης με εφηβικό ενθουσιασμό και ζωντάνια.

Ετυμολογικώς δεν χρειάζεται να μακρυγορεί κανείς για να τους χαρακτηρίσει. Βαθιά επηρεασμένοι από τις δοξασμένες ’80s και ’90s διδαχές από σπουδαία και πασίγνωστα σχήματα που μεγαλούργησαν τις εν λόγω δεκαετίες και επαναφέρουν λίγη από τη νοσταλγία του rock n’ roll dream και της αίγλης του που εδώ που τα λέμε, ήταν μέγα κίνητρο για να ασχοληθεί κάποιος με την σκληρή μουσική πίσω σε εκείνους τους καιρούς πέρα από την εσωτερική έκφραση των μουσικών.

Ωραία riffs, καλοπαιγμένα ομιλούντα solos από τον Martin Rauber, πολύ όμορφα ρεφρέν από τον Andy Portmann ο οποίος είναι άψογος διαθέτοντας μια κρυστάλλινη φωνή και ευρεία ερμηνευτική γκάμα και εξυπηρετει απόλυτα τις ποικίλες συναισθηματικές στάθμες των κομματιών.

Εξαιρετικά τα “Darkness in Your Eyes”. “Lonely Heart” στο ύφος των Pretty Maids. Θαυμάσιο το καθαρά US rock τεχνοτροπίας “World Will End”, πολύ καλό to “The Final Reason”, τα “Driven” και “The Saviour Was Born” που μου έφεραν στο νου τους Skidrow και το Acceptικό “Life Beyond the Line”.

Συμπερασματικώς, οι Felskinn προτείνουν ένα πεντανόστιμο σύνολο με το οποίο οι fans του είδους θα την καταβρούν. Ψυχαγωγικό άκουσμα, “καλοκαιρινής” υφής, τραγούδια για έρωτα, parties και όλα τα συναφή που βρήκαν τόσο πρόσφορο έδαφος στην Ελλαδίτσα μας (του ΠΑΣΟΚ). Θετικότατοι, αξίζουν απολύτως τις αυτιές τους.

Facebook: https://www.facebook.com/felskinnmetal/
Official website: https://www.felskinn.ch/

1328

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1192 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.