ELKAPATH: “Black Spiders”

ALBUM

Είδος: Synthetic Gothic Metal
Δισκογραφική: Symmetric Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31 Οκτωβρίου 2021

Ανήμερα του Halloween, έχουμε την άφιξη των Ελληνοβρετανών Elkapath, που «ταιριάζει γάντι» με την ημέρα. Spooky μελωδίες με μπόλικη βιτριολική δόση χιούμορ και ξέφρενοι ρυθμοί, μας δίνουν το τέλειο έναυσμα για ένα πάρτι μέχρι θανάτου.

Τα πράματα όσον αφορά στην δομή είναι απλά και λιτά. Δυνατές, γεμάτες ένταση κιθάρες με μπάσο «οδοστρωτήρα» που οργώνει τα εγκεφαλικά κύτταρά μας. Τα ντραμς ρυθμικά και πομπώδη συνδυάζονται άψογα με τα synths, σχηματίζοντας έναν λαβύρινθο τρομακτικό και «άρρωστο», δίχως διέξοδο. Η Carla Elkapath άψογη στον ρόλο της ως μια αθώα παιδική φιγούρα που ταυτόχρονα μπορεί να αποτελεί και μια διαβολική έκδοση, που σκοπό έχει τον όλεθρο και την καταστροφή, του μάταιου ετούτου κόσμου.

Οι επιρροές των Elkapath έχουν ως βάση την «νοσηρή» ατμόσφαιρα των Korn, ενώ από κοντά τριγυρίζουν και οι The Birthday Massacre. Στα ηλεκτρονικά σημεία πλανάται μια αστείρευτη διάθεση από Nine Inch Nails, ενώ στα λίγα black ξεσπάσματα δυναμικό παρόν δίνουν οι Cradle of Filth. Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν συντονιστεί και συνδυαστεί με άψογο τρόπο από τον δικό μας Bob Katsionis, που έχει αναλάβει την παραγωγή του “Black Spiders”.

Οι Elkapath αποτελούν μέρος του σύγχρονου gothic metal μακριά από underground φόρμες, ακολουθούν πιο mainstream μονοπάτια, δείχνοντας και την διάθεση του συγκροτήματος να γίνει γνωστό έξω από τα στενά όρια του συγκεκριμένου χώρου.

Το «παραμύθι» του “Black Spiders” έχει δέκα μικρές μουσικές ιστορίες τρόμου, με εξέχουσα το “Creepy Little Dolls”, που ανοίγει εμφατικά αυτό το ταξίδι, σε σκοτεινά μονοπάτια που θα πρέπει να διαβείς αλώβητος. Έξοχο, δυναμικό και groova-το αντίστοιχα και το “Twisted Issues”, ενώ σε παρόμοιους ρυθμούς κινείται και το ομώνυμο “Black Spiders” που οδηγείται ακόμη και σε black φόρμες ενσωματώνοντας την δαιμονιώδη διάθεση του συγκροτήματος. Η ιστορία συνεχίζει με το cyber-punk “Work Sucks”. Τέλος το μελωδικό και οπερατικό, ίσως στα όρια της μπαλάντας “Underworld”, κλείνει έναν όμορφο κύκλο γεμάτο μελωδικά περάσματα. Εννοείται και οι υπόλοιπες συνθέσεις είναι αξιόλογες αλλά εκτιμώ ότι στα παραπάνω αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω, γιατί αποτελούν τα βήματα που θα πρέπει να «χτίσουν» για την υπέρβαση.

Συνοψίζοντας, οι Εlkapath, με το ντεμπούτο τους κατόρθωσαν να μας φέρουν λίγο πιο σύντομα το κρύο και την μαυρίλα του φθινοπώρου, μέσα από απόκοσμες μελωδίες που σκοπό έχουν να μας στοιχειώσουν. Οπότε φίλε αναγνώστη εάν είσαι έτοιμος για αράχνες, μάγισσες και τέρατα, πλησίασε πιο κοντά. Τreat or Τrick ….καλή ακρόαση….

Tracklist:
Creepy Little Dolls
Twisted Issues
Black Spiders
Synthetic Ecstasy
Dirty Whore Mouth
Shields of Protection
Work Sucks
Underworld
Zombie Girl
The Bigger the Better-Trace Amount

Line-up:
Carla Elkapath – Vocals/Synthesizer
Marios Karaisaridis – Guitars
Trevor England – Bass
Chris Horwood Jones – Drums

Website: www.elkapath.co.uk
Facebook: https://www.facebook.com/elkapath
Instagram: https://www.instagram.com/elkapath
YouTube Channel: https://www.youtube.com/c/elkapath
Twitter: https://twitter.com/elkapathm
Bandcamp: https://elkapath.bandcamp.com

551

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».