DÄTCHA MANDALA: “Hara”

ALBUM

Είδος: Hard Rock/Blues
Δισκογραφική: Mrs Red Sound Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 5 Ιουνίου 2020

Οι Dätcha Mandala είναι ένα trio συγκρότημα από την Γαλλία που ασπάζεται την rock μουσική, συγκεκριμένα το hard και τα blues. O Nicolas Sauvey αναλαμβάνει τα φωνητικά, το μπάσο και την φυσαρμόνικα, ενώ οι Jérémy Saigne και Jean-Baptise Mallet την κιθάρα, τα δεύτερα φωνητικά και τα τύμπανα, αντίστοιχα. Πίσω στο 2017 η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της, το “Rokh” και φέτος στις αρχές Ιουνίου οδηγείται στην δεύτερη της κυκλοφορία, με τον τίτλο “Hara”.

Στο tracklist του “Hara” συμπεριλαμβάνονται έντεκα τραγούδια. Η μουσική του έχει στοιχεία κατά φάσεις από hard rock, από blues, από country και ενίοτε gospel. Ο δίσκος ξεκινάει δυναμικά με το single “Stick It Out” το οποίο έχει γρήγορη και όμορφη ροή, κάνοντας τον ακροατή να νιώσει ευθύς οικεία με την χαρακτηριστική μελωδία του. Ωστόσο από την αρχή είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πως η φωνή του τραγουδιστή δεν είναι τόσο ταιριαστή ή ωραία ή μάλλον η κατάλληλη γι’ αυτό το είδος. Είναι αρκετά ψιλή, εκτός χρόνου σε κάποιες στιγμές κι ίσως θα την περιέγραφα υπερβολικά γλυκανάλατη για την ατμόσφαιρα που θέλουν να πετύχουν οι Dätcha Mandala (όπως προφέρονται).

Καθώς το album φτάνει στη μέση με τα pop και μπαλαντοειδή τραγούδια του, βασισμένα στο πιάνο, εμένα μου έρχονται στο μυαλό σύγχρονα συγκροτήματα αυτού του είδους που παίζουν σαφώς καλύτερα και με αξιόλογες κυκλοφορίες στις πλάτες τους. Μπάντες όπως οι Rival Sons, οι Temperance Movement, οι Blues Pills, οι Graveyard, οι The Black Keys, οι Royal Blood κι η λίστα δεν έχει τελειωμό. Το θέμα δεν είναι ότι η μουσική τους είναι κακή, απλώς θα την χαρακτήριζα δεύτερης κατηγορίας, χωρίς κάποια ιδιαίτερη έμπνευση. Επίσης, αρκετά μουσικά μέρη των Dätcha Mandala έχουν παιχτεί στο μακρύ και βραχύ παρελθόν από άλλους καλλιτέχνες σε μακράν καλύτερο επίπεδο, οπότε δεν προσδίδουν κάτι καινοτόμο στο είδος.

Άρα, τι έχουμε εδώ; Μια αντιγραφή παλαιότερων και νεότερων άριστων καλλιτεχνών του hard/ blues rock, προβάλλοντας έντονα την έλλειψη πρωτοτυπίας από το trio, μουσικά. Έναν ακαλαίσθητο συνδυασμό μεταξύ μουσικής και φωνητικών σε σημείο, που γίνεται πληκτικό. Με αποτέλεσμα; Να μην πετυχαίνεται η αφομοίωση των τραγουδιών του συγκροτήματος από τους ακροατές, “βυθίζοντάς” το ακόμα περισσότερο στην αφάνεια.

Facebook: https://www.facebook.com/datchamandala

Bandcamp: https://www.facebook.com/datchamandala

1085

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!