DARK: “Nightmare”

EP

Είδος: Darkwave/Goth/Post Punk
Δισκογραφική: Young & Cold Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Δεκεμβρίου 2020

Ομολογώ ότι το “ράπισμα” αυτού του ηχητικού “δυναμίτη” μου άφησε ανεξίτηλα σημάδια στα φτωχά μου ώτα και με έκανε μετά από καιρό να αναφωνήσω, “long live gothic rock”. Το σοκ της ακρόασης του “Nightmare” ήταν απροσδόκητο και πραγματικά σκέφτηκα τι έχει να γίνει και με ολόκληρο άλμπουμ.

Όμως πρώτα από όλα θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Εξετάζοντας αρχικά ότι αναφερόμαστε σε μια ντεμπούτο κυκλοφορία με την μορφή EP, στην οποία ο κύριος Dark κατορθώνει να μας χαρίσει απλόχερα μια συγκλονιστική gothic δουλειά, η οποία είναι συνυφασμένη καθ’ ορισμό με την μαυρίλα και την post punk αισθητική, θα το παρομοίαζα ως ένα όμορφο τριαντάφυλλο γεμάτο αγκάθια έτοιμα να σε τρυπήσουν και να σε ματώσουν.

Στιχουργικά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από καθημερινούς προβληματισμούς απόρροιας της εγκατάλειψης, του χαμένου έρωτα και της απώλειας, όλα όσα βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Τα παραπάνω όμως ενδεδυμένα με σκληρό περίβλημα gothic rock επηρεασμένο από τις “ορθόδοξες” φόρμες των κλασσικών Sisters Of Mercy με “ολίγη” από αγαπημένους London After Midnight και Seraphim Shock.

Οπότε διαπιστώνουμε ότι ο Dark δημιούργησε ένα κράμα μεστών καθαριστικών ήχων με εξάρσεις που “θερίζουν” συντονισμένα, με μπάσο ρυθμό που “οργώνει”, ενώ το επιστέγασμα όλων είναι τα τύμπανα που έρχονται και “ισοπεδώνουν” τα πάντα στο διάβα τους. Εννοείται όμως ότι το μουσικό σύνολο είναι τυλιγμένο σε πέπλο έντονων χορευτικών synths, προσδίδοντας το απαραίτητο background καταστροφής και ολέθρου σε ένα σκηνικό αποκάλυψης. Ο Dark με τα βαθιά του φωνητικά είναι σαν να έχει επιστρέψει από τους νεκρούς, αναζητώντας απεγνωσμένα θύματα σε ένα γαϊτανάκι τρόμου και χορευτικών vibes. Η αρμονία των γοτθικών ρυθμών, σε απόλυτη εξάρτηση με την dance έκφραση.

Το εξώφυλλο του “Nightmare” είναι απλό και λιτό δηλώνοντας τι θα επακολουθήσει στο EP, only pure gothic. Τα πέντε τραγούδια είναι εξαιρετικά ένα προς ένα και σίγουρα θα είχαν την αρμόζουσα θέση σε όλα τα μεγάλα gothic clubs, αφού είναι όλα τους “χιτάκια ολκής” (το EP, ξεπούλησε πριν κυκλοφορήσει ακόμη). Ίσως να έδινα ένα bonus παραπάνω στο ομώνυμο “Nightmare” του άλμπουμ, το οποίο απόλαυσα περισσότερο και έγινε το προσωπικό μου κόλλημα. Δυνατό, ξεσηκωτικό και old school, μου έφερε συγκινήσεις από εποχές κανονικότητας, που όλοι μας επιζητούμε να επιστρέψουμε.

Ολοκληρώνοντας με μια εξαιρετική κυκλοφορία στον τερματισμό του 2020 αφήνει υποσχέσεις για πολλά περισσότερα. Σίγουρα ο Dark έχει μπει στο στόχαστρό μου και είμαι ανυπόμονος να δω μια συνολικά ολοκληρωμένη δουλειά του. Στην προσμονή λοιπόν για περισσότερο “Nightmare”…..

Tracklist:
Nightmare
Forever suffer
In the dark you die
Gothic love
Avoid everyone

Facebook: https://www.facebook.com/darkthemessiah
Instagram: https://www.instagram.com/the.official.dark/
Bandcamp: https://dark-darkwave.bandcamp.com
Spotify: https://spoti.fi/2Rt0Jea

1021

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».