CRIMSON FIRE: “Another Dimension”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: No Remorse Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Αυγούστου 2021

Αν θυμάμαι καλά, ήταν ένα καλοκαιρινό πρωινό Σαββάτου όταν η μουσική μου “περιέργεια” με οδήγησε στο τότε νέο και δεύτερο album των Αθηναίων power-άδων Crimson Fire. Θέλετε το εξώφυλλο, θέλετε το γεγονός ότι ήταν συμπατριώτες, μου έδωσαν το έναυσμα να πατήσω το play και να αφεθώ στη δική τους metal “γοητεία”. 5 χρόνια μετά, οι εκ Καλλιθέας ορμώμενοι metallers, έρχονται να μας “μαγέψουν” και να μας ταξιδέψουν σε άλλες “διαστάσεις” εκ νέου, με το νέο τους δίσκο “Another Dimension”.

Τα 17 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική metal σκηνή σίγουρα δεν είναι λίγα και αν το γεγονός ότι έχουν να επιδείξουν μόλις 3 albums δεν σας «γεμίζει» το μάτι, τότε θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι οι ίδιοι δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να κάνουν «εκπτώσεις» είτε στον ήχο τους είτε στις συνθέσεις τους, οπότε ξεχνάμε οποιαδήποτε χρονικά όρια μεταξύ των album τους. Και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό, ακούγοντας λίγες μόλις νότες του νέου τους πονήματος “Another Dimension”. Οι Αθηναίοι power metallers δείχνουν να ωριμάζουν μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, δίσκο με δίσκο. Και αν τα “Metal is Back” και “Fireborn” είχαν μία πιο power αισθητική και μία πιο “τραχιά” αντίληψη, το “Another Dimension” γίνεται πιο μελωδικό, πιο ευκολοχώνευτο και πιο αβρό στον ακροατή.

Εάν υπάρχει κάτι αξιοπρόσεκτο στο νέο δίσκο, σίγουρα είναι οι εναλλαγές των μελωδιών. Και αυτό πηγάζει, αν μη τι άλλο, από τις διάφορες επιρροές των μελών του group. Εκεί που νομίζεις ότι δέχεσαι μία Helloween-ική power επίθεση του “Don’ t Fall From The Sky”, να σου και μία πιο disco/electro φάση με το “Set The Night On Fire”. Εκεί που σε παρασύρει ο Maiden-ικός ρυθμός του “Judas”, να σου και μία πιο εμπορική, πιο προοδευτική «ματιά» του group στις σαφέστατα ’80s επιρροές τους με το “On The Edge”. Άλλωστε ως οπαδοί και οι ίδιοι, ήθελαν κάτι το οποίο θα «μιλήσει στα ώτα» των οπαδών και το πακέτο του “Another Dimension” σφίζει από αυτό το συναίσθημα.

Όσον αφορά στις συνθέσεις, είναι φανερό ότι οι Crimson Fire έχουν δουλέψει αρκετά σε αυτό το album. Είναι αρκετά προσεγμένες, πιο “to the point” σε αυτό που γουστάρει ακόμα και ο πιο «δύστροπος» οπαδός της ’80s φάσης, τίγκα στη μελωδία και φυσικά πιο «ώριμες» στιχουργικά. Είναι ικανές να αφήσουν άφωνους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους ακροατές της εγχώριας σκηνής και δεν υπερβάλλω καθόλου. Άλλωστε συνθέσεις της γοητείας που αποπνέουν τα “Judas”, “Set The Night On Fire”, “Don’ t Fall From The Sky”, “No Fear” και “Sold My Soul” που φαντάζει ως ο νέος ’80s heavy metal ύμνος, δύσκολα βρίσκεις στις μέρες μας ακόμη και από «βετεράνους» θα έλεγα του είδους.

Και αν για την παραγωγή δεν μπορούμε να πούμε και πολλά, αφού πρόκειται για μία εξαιρετική παρουσίαση των ιδεών της μπάντας, το εξώφυλλο φαντάζει ως μία καλλιτεχνία και πάλι! Όπως και με το “Fireborn”, έτσι και εδώ οι Crimson Fire φαίνεται να προσεγγίζουν εξωφρενικά άριστα την εξωτερική διακόσμηση του δίσκου τους με το μουσικό του περιεχόμενο. Είναι σαν να έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, να μας απογειώσουν από το εξωτερικό και μόνο των album τους. Τρομερή δουλειά και σε αυτό το artwork. Εύγε!

Η συνολική εικόνα του “Another Dimension”, δεν μπορεί παρά να είναι άκρως ικανοποιητική. Το όλο πακέτο του τρίτου κατά σειρά δίσκου των Crimson Fire, τολμώ να πω ότι ξεπερνά κατά πολύ τις όποιες προσδοκίες μας. Δυνατό συνθετικά, μαεστρικά μελοποιημένο, με έντονες ερμηνείες και με ένα κομψοτέχνημα για εξώφυλλο, φαντάζει ως ιδανικό «μπιμπελό» για κάθε δισκοθήκη. Εννοείται ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα! Σίγουρα στις δικές μου επιλογές για τα καλύτερα album της χρονιάς.

Facebook: https://www.facebook.com/CrimsonFireFB

1204

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.