CELLAR TWINS: “Duality”

REISSUE

Είδος: Progressive/Metalcore/Alternative Metal
Δισκογραφική: Rockshots Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Ιανουαρίου 2021 (Επανακυκλοφορία)

Ένα εμφατικό εισαγωγικό και ένας καταιγισμός από κοφτά και ρυθμικά thrash riffs, φαίνεται πως είναι η ιδανική αρχή για να “σπάσεις μερικά άλατα”, και να προετοιμάσεις τον εαυτό σου, για αυτό που πρόκειται να ακούσεις στην συνέχεια, με τέτοιον τρόπο όπου δεν θα “καείς στο ζέσταμα”.

Τα “Millenium” και “Molotov Parade” μας καλωσορίζουν στο Metal-(hard)-Core σύμπαν του “Duality”, όπου το φως και το σκοτάδι, με το πάθος και την εξέγερση συνδυάζονται, και στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Cellar Twins, με τον πιο δυνατό και τσαμπουκαλεμένο τρόπο. Η συνέχεια φυσικά είναι ανάλογη και στα υπόλοιπα οκτώ κομμάτια του άλμπουμ με αρκετές ηχητικές εναλλαγές, με την μπάντα να εμφανίζει ένα ποικίλο μουσικό πρόσωπο.

Οι Βέλγοι αποδεικνύονται ιδιαίτερα ρομαντικοί τύποι, καθώς μέσα από μια crowd funding καμπάνια και την βοήθεια των οπαδών τους, κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα αρχικά τον δίσκο. Ο μόχθος και οι προσπάθειές τους όμως δεν ήταν φρούδες τελικά και κατάφεραν να πέσουν στην αντίληψη της Rockshots μέσω της οποίας θα επανακυκλοφορήσουν τον δίσκο σε φυσική μορφή.

Η μπάντα βγάζει ζωντάνια, ενέργεια και παράγει επιθετική μουσική, συστατικά απαραίτητα για το εν λόγω ιδίωμα, για να εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αντίδρασή της για κοινωνικές και προσωπικές καταστάσεις, όπως επίσης και για πράγματα που την απασχολούν.

Από στιχουργικής πλευράς το συγκρότημα καταπιάνεται με έννοιες όπως θυμός, φόβος, χαρά, αμφιβολία, συναισθήματα που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές και αναγκάζουν τα μέλη να βγάλουν το “σκληρό προσωπείο” και να δείξουν την ευαίσθητη και μελωδική πλευρά τους, χωρίς να κάνουν περικοπές στην δυναμική τους.

Το “this is the calm, before the storm” τους χαρακτηρίζει απόλυτα, όμως μείνε σε εγρήγορση για το λόγο ότι θα σε αιφνιδιάσουν πιάνοντάς σε εξαπίνης πριν το καταλάβεις.

Αυτές οι συναισθηματικές διακυμάνσεις μας χαρίζουν ένα ηχητικό αποτέλεσμα στο οποίο ακροβατεί η επιθετικότητα και η μελωδικότητα των Avenged Sevenfold, των Slipknot, των Metallica περιόδου Load/Reload, ακόμα και των Cave in, όπως μας την παρουσίασαν οι τελευταίοι μετά την μεταπήδησή τους από την υδροκέφαλη εταιρία το 2003, ακολουθώντας μια πιο εμπορική προσέγγιση, επαναπροσδιορίζοντας τον ήχο τους και αφήνοντας πίσω τις post-hardcore επιρροές.

Οι δέκα συνθέσεις του δίσκου μας αποδεικνύουν πως στο Βέλγιο, εκτός από σοκολάτες, ματωμένα διαμάντια και μια νέα γενιά ποδοσφαιριστών, έχουν αξιόλογες μπάντες σε όλο το φάσμα του “σκληρού” ήχου, με τους Cellar Twins να αφήνουν το στίγμα τους προσεχώς στον εγχώριο, και μεταγενέστερα ίσως…στο παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Facebook: https://web.facebook.com/cellar.twins

476

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...