BURN THE SUN: “Le roi soleil”

ALBUM

Είδος: Heavy rock/ Progressive
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Μαρτίου 2022

8 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα. Ακόμη και ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα. Μέσα στα 8 χρόνια που μεσολάβησαν από την κυκλοφορία του ΕΡ “Crack of Sawn” (review), οι Αθηναίοι Burn The Sun ωρίμασαν και επαναπαρουσιάζονται στο κοινό τους.
Κρατούν το heavy rock περίβλημα που τόσο αγάπησαν στην πρότερη τους μορφή, αλλά τώρα κοιτούν τη μουσική με ένα πιο προοδευτικό μάτι θυμίζοντας μου τους Mastodon, Baroness, ακόμα ακόμα και τους Deftones.

Τα κομμάτια έχουν πιο σύνθετη δομή πλέον, αποφεύγουν να αναμασούν τις ίδιες ιδέες, και ακόμα και αν σου θυμίζουν τόσα δημοφιλή πλέον πράγματα, η ποιότητα του αποτελέσματος, δεν σου επιτρέπει να στρέψεις αλλού την προσοχή σου.
Το “Le Roi Soleil” (Ο βασιλιάς ήλιος γαλλιστί) είναι σίγουρα ραμμένο στα μέτρα της σύγχρονης μουσικής τάσης, και πως να μην είναι, αλλά έχει πολλά πρόσωπα και δεν είναι παραδομένο σε μια μεθυστική, ή δήθεν ψαγμένη ατμόσφαιρα. Ξέρει να ξεσπά, ξέρει να ηρεμεί, ξέρει να διεκδικεί την προσοχή του ακροατή.

Τα μέλη της μπάντας έχουν “δέσει” και δουλεύουν πολύ στο να κάνουν τη μουσική τους ενδιαφέρουσα, ενώ τα φωνητικά κινούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα με την παραγωγή να είναι επιπλέον, ένα από τα δυνατά χαρτιά του πρώτου ολοκληρωμένου album των Burn The Sun.
Ακόμη και το εξώφυλλο είναι εναρμονισμένο με την μουσική αλλαγή προσανατολισμού, πράγμα που κάνει το “Le roi soleil” περισσότερο ελκυστικό, αποδεικνύοντας ό,τι οι άνθρωποι πίσω από τη δουλειά αυτή, μελέτησαν κάθε πτυχή της.

Ξαναχάρηκα για τη γνωριμία και περιμένω να πάνε ακόμη ψηλότερα με τη σκληρή τους δουλειά!

Ένα double bill με τους The Same River θα ήταν ιδανικό.

Official Site: https://www.burnthesun.com/
Facebook: https://www.facebook.com/burn.the.sun.official
Instagram: https://www.instagram.com/burn.the.sun.official/
Bandcamp: https://burnthesun.bandcamp.com/

620

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.