BLESSED BY PERVERSION: “Remnants Of Existence”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Δισκογραφική: Iron, Blood and Death Corp. Distribucion
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Δεκεμβρίου 2020

Άλλη μια υποσχόμενη μπάντα επέστρεψε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς με τη νέα δισκογραφική της δουλειά. Ο λόγος για τους Αθηναίους Blessed By Perversion και το δεύτερο τους album “Remnants Of Existence”.
H μουσική που παίζουν οι Blessed By Perversion ανήκει σε έναν υβριδικό χώρο. Το βασικό πεδίο είναι το death metal αλλά αυτό μπολιάζεται είτε με thrash είτε με black riffing με αποτέλεσμα να είναι εντονότατη η progressive χροιά και μάλιστα από μπάντες “κορωνίδες” του είδους όπως οι Death, οι Atheist, οι Coroner όταν η μπάντα παίζει “ορθόδοξα” και με “ξερό”, εντέχνως δυσαρμονικό black metal όταν “σιδηροδρομεί”.

Πολύ τεχνικά δομικά riffs και λαμαρινάτα solos από τους Κώστα Φουτρή (lead) και Μανώλη Κουέλο (ρυθμικές), εξαιρετικό δίδυμο των Βασίλη (drums) και Βαγγέλη (μπάσο) Νάνου το οποίο αστραπιαία μεταβάλλει τις ταχύτητες και αιχμή του δόρατος ο Ανδρέας Μοσχόπουλος πίσω από το μικρόφωνο που ακούγεται σαν την άβυσσο με το βαθύ growling του. Ο ήχος είναι πολύ καλός και καθαρός και το μεγάλο ατού της παραγωγής είναι ότι όλες οι λεπτομέρειες ακούγονται διαυγέστατα έχοντας αποφύγει τον χαοτισμό που επικρατεί σε ανάλογες παραγωγές.

Και τα πέντε κομμάτια (συν το intro “Descending to the Catacombs”) είναι πάρα πολύ καλά δείγματα στο χώρο τους και θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις της δυσκολίας και της στριφνότητας. Τεχνικά άρτιοι τα μέλη της μπάντας, απλώνουν τις ιδέες τους με πολυσχιδή τρόπο και το μόνο που διακυβεύεται ως άκουσμα είναι η απομνημονευτική ικανότητα (κάτι που φυσικά ενισχύεται σε κάθε επιπλέον ακρόαση και αποτελεί το στάνταρ κριτήριο για δουλειές αυτού του ύφους).

Το “Remnants Of Existence” είναι μια αξιοπρεπέστατη υπερτεχνική δουλειά και απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο. Είναι προσεγμένο album, καλοπαιγμένο και με ενδιαφέρον στη ροή του. Τις αυτιές τους τις αξίζουν σίγουρα οπότε τσεκάρεις και σχηματίζεις ιδίαν γνώμη φίλε αναγνώστη. Για τον γράφοντα το πρόσημο είναι θετικότατο.

Facebook: https://www.facebook.com/blessedbyperversion/

649

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.