BLACK PHANTOM: “Zero Hour Is Now”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Punishment 18 Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Μαρτίου 2020

Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος και δη μεταλλάς πάνω στη Γη, που να μη γνωρίζει τους heavy metal θρύλους Iron Maiden. Και μιλάω για τους γνωστούς, τους Βρετανούς ντε! Ε, λοιπόν ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε και τους άλλους, τους Ιταλούς ‘’Maiden”, Black Phantom!

Με 6 χρόνια παρουσίας στο χώρο του heavy metal και με εμφανή τα σημάδια επιρροών των προαναφερόμενων Βρετανών θρύλων της σκληρής μουσικής, οι Black Phantom κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το δεύτερο κατά σειρά δίσκο τους με τίτλο ‘’Zero Hour Is Now” και εν μέσω της μουσικής ανομβρίας που επικρατεί στο στρατόπεδο των Maiden, είναι μία καλή συντροφιά για τους οπαδούς του “Θηρίου”.

Το ‘’Zero Hour Is Now”, πηγάζει από τη βαθιά αγάπη των Ιταλών metallers για τους Maiden και είναι κομμένο και ραμμένο έτσι ώστε να καλύψει τις ορέξεις των οπαδών του Eddie και της παρέας του μέχρι να γίνει το θαύμα του νέου album των Βρετανών. Οι Black Phantom, δε φαίνεται να σκέφτηκαν καν ότι μπορεί να γίνουν μισητοί λόγω αντιγραφής, πήραν το ρίσκο να ταιριάξουν τον ήχο τους με αυτόν της Σιδηράς Παρθένου (μέχρι και στη φωνή, οι αθεόφοβοι!) και κυκλοφορούν ένα δίσκο τόσο Maiden που και οι ίδιοι οι Άγγλοι ίσως μπερδευτούν και το θεωρήσουν ως κάτι δικό τους.

Προφανώς και υπάρχουν διαφορές (και ποιοτικές, βεβαίως βεβαίως), μιας και οι Ιταλοί είναι ακόμα στην αρχή της καριέρας τους, έχουν δυνατότητες αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά και φυσικά να κατασταλάξουν σε ένα πιο δικό τους ήχο, με το δικό τους ύφος ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους πορεία στο χώρο. Έτσι, ενώ τα τραγούδια έχουν τον αέρα του ‘’φρέσκου”, του νέου, η παραγωγή είναι αρκετά καλή και στο παικτικό κομμάτι ανταπεξέρχονται σε ικανοποιητικό βαθμό, το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η ηχητική σύγκλιση και το ύφος των Maiden ακόμα και στα φωνητικά σε σημείο που να μοιάζουν ότι αντιγράφουν, χαμηλώνει το πήχη των προσδοκιών στα αυτιά των ακροατών κατά πολύ.

Σίγουρα υπάρχουν και καλές στιγμές στο album, όπως τα ‘’Hordes Of Destruction”, ‘’The Road” και ‘’Hands Of Time”, όπου σφίζουν από heavy riffs και τεχνικά solos και είναι ικανά να αποδείξουν ότι οι Black Phantom έχουν ικανότητες και χρησιμοποιώντας τες κατάλληλα ίσως κερδίσουν περισσότερες ευκαιρίες. Κάποιοι δε, ίσως αμφισβητήσουν και την Ιταλική προφορά στα φωνητικά αλλά τι να κάνουμε ρε παιδιά, Ιταλοί είναι οι άνθρωποι ιταλική προφορά θα έχουν. Και στη τελική, αυτό είναι κάτι που διορθώνεται. Άλλα είναι τα σημαντικά.

Σίγουρα αυτό που καταλαβαίνεις ακούγοντάς το ‘’Zero Hour Is Now”, είναι ότι οι Black Phantom έχουν τις δικές τους ιδέες, τις δικές τους εμμονές και δε δείχνουν να καταλαβαίνουν από αμφισβητίες και κακεντρεχείς σχολιασμούς. Δείχνουν “ξεροκέφαλοι” ηχητικά, αλλά ίσως θα έπρεπε να γίνουν πιο διαλλακτικοί. Θεωρώ ότι έχουν όλο το καιρό μπροστά τους, ώστε να ζυγίσουν τα δεδομένα και να πράξουν αναλόγως. Το ταλέντο δε λείπει, η όρεξη για δουλειά είναι εμφανής και οι ικανότητες αδιαμφισβήτητες, οπότε αυτό που μένει είναι πιο δραστικές αποφάσεις.

Facebook: https://web.facebook.com/bewaretheBP

511

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.