BLACK MAGIC SIX: “Black Cloud Descending”

ALBUM

Είδος: Death Rock
Δισκογραφική: Svart Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 1 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Black Magic Six είναι υπόθεση για δύο, και ως γνωστόν “στους δύο τρίτος δεν χωρεί” ή για να μην είμαστε προκατειλημμένοι, χωράει υπό κατάλληλες προϋποθέσεις. Οι κύριοι Japa Motherfucker και Taskinen στην έκτη δισκογραφική τους απόπειρα, αφήνουν στην απέξω τους διαφόρους καλεσμένους που είχαν στις προηγούμενες τους δουλειές και αναλαμβάνουν τα πάντα όλα και με το ιδιαίτερο Death Rock τους μας μαυρίζουν λίγο την ψυχή με την κάθε ακρόαση.

Όπως προδιαθέτει ο τίτλος του δίσκου καθώς επίσης και το εξώφυλλο του Greger Grönholm (το οποίο έχει εικαστική και αισθητική συγγένεια με το δίσκο “November-Coming-Fire” των Samhain), τα μαύρα σύννεφα πλησιάζουν και οι δύο ηχητικοί αυτουργοί φροντίζουν με τις μουσικές τους μαγγανείες να τα “φορτώσουν” και άλλο ώστε να ξεσπάσει κατακλυσμιαία νεροποντή με βιβλική κατάληξη. Αιωρείται μία σκοτεινή ατμόσφαιρα που την ενισχύουν κατά κόρον με τις συνθέσεις τους, οι οποίες είναι πιο ακατέργαστες και τραχείς σε σχέση με τα παλαιότερα άλμπουμ, όπου τα τραγούδια ήταν πιο “απαλά”, πιο “ευέλικτα” και με μία πιο “ζωντανή” προσέγγιση.

Το όλο τρομακτικό του εγχειρήματος έγκειται από τη μουσική, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ Punk Rock και Horror Punk των Misfits μεταξύ του σκοτεινού Blues Infused Metal ήχου του Danzig. Πάντως μεταξύ μας το σκληρό και σκοτεινό προσωπείο του Νορβηγικού duo δεν πείθει ιδιαίτερα και δεν είναι και τόσο τρομακτικό, δεδομένου όπως λέει και ο σοφός λαός “Σκυλί που γαβγίζει, δεν δαγκώνει. Το δικό μας το πιο πιθανό είναι να κουνάει ουρές και να κάνει χάδια στους επίδοξους τρομοκράτες ή ληστές και να τους οδηγήσει και στα πιθανά λάφυρα.

Παρά τη μικρή διάρκεια του “Black Cloud Descending” όπου δεν ξεπερνά τη μισή ώρα, καταφέρνει να χωριστεί σε τουλάχιστον δύο μέρη για να μην πω και τρία, αναλόγως της ηχητικής κατεύθυνσης που ακολουθεί. Στην αρχή η δυάδα επιδίδεται σε ένα αλήτικο Rock n Roll με έντονο το street attitude, ενσαρκώνοντας τους Year Long Disaster στα δύο άλμπουμ που πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν πριν την οριστική τους διάλυση. Στη συνέχεια όμως, υιοθετούν garage-surf μελωδίες και εμπλουτίζουν με χρώματα τις συνθέσεις τους σπάζοντας τη γενικότερη μαυρίλα, αποκτώντας εύθυμη και παιχνιδιάρικη διάθεση, απόρροια των Rockabilly καταβολών και της southern blues διάθεσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό όσο πλησιάζει η κάθε ακρόαση στο τέλος της, αποδυναμώνεται και αποτάσσεται η σκοτεινή ταυτότητα του ντουέτου, οι έρχονται σε απόσταση αναπνοής με τους Tiger Lillies και το προκλητικό avant-garde πνεύμα τους, αλλά και την street circus θεατρική μουσική τους.

Αν ο Charles Bukowski ήταν εν ζωή, τότε πιθανόν να ήταν από τους μεγαλύτερους ένθερμους υποστηρικτές του συγκροτήματος. Η μουσική των Black Magic Six θα ήταν το πιο ταιριαστό soundtrack για να περιγράψει το έργο και τη ζωή του βασιλιά του underground και υποστηρικτή της Αμερικανικής ταπεινής ζωής.

Ιστορίες διαρκούς φυγής, πεπρωμένα απωθημένων, αποτυχιών και μεθυσμένων, υπερβολικά ψέματα, αόριστες φήμες, θολή ψυχική κατάσταση και ύποπτες περιστάσεις, οδεύουν προς τη λύτρωση πατώντας το play, με ένα ποτήρι whiskey ανά χείρας.

Facebook: https://www.facebook.com/blackmagicsix/
Bandcamp: https://blackmagicsix.bandcamp.com/album/black-cloud-descending

386

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...