BIRDS OF VALE: Κυκλοφορούν το debut album “Limbo”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφία του Αργύρη Λιόση

«Limbo» – Κυκλοφορεί το πρώτο album των Birds of Vale

H Bitter Tea Records και οι Birds of Vale ανακοινώνουν την κυκλοφορία του «Limbo», που αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο album του τετραμελούς συγκροτήματος από την Αθήνα. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε CD και σε κασσέτα.

Όπως και στo single «Sungun» και το video clip και single «Caviar», που έχουν προηγηθεί, blues riffs, on the edge φωνητικά με αγγλόφωνο στίχο και συναισθηματική εξωστρέφεια συναντάμε και στα 8 κομμάτια του δίσκου.

Το μεγαλύτερο μέρος του  «Limbo» γράφτηκε κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη λήξη της δεύτερης καραντίνας, ενώ οι βασικές επιρροές για τον ήχο αποτελούν μπάντες όπως οι Graveyard, Rival Sons και Led Zeppelin.

Η μίξη και η παραγωγή έγινε από τον Alex Bolpasis στο Suono Studios. Ηχογραφήθηκε από τον Άλεξ Μπόλπαση στο Artracks Studios and Suono Studios και το mastering έγινε από τον Nick Townsend στο Infrasonic Sound Studios στο Los Angeles, της California.

Οι Birds of Vale δηλώνουν σχετικά με τo «Limbo»:

Ένας στίχος που συμπυκνώνει τα όσα μας ενέμπνευσαν καθόλη τη διάρκεια της δημιουργίας του πρώτου album μας, αυτός ανήκει στους Black Rebel Motorcycle Club και είναι ο εξής:

“Everything I see’s a complication

Everyone I’ve known has come and go”.

Και συνεχίζουν:

Το «Limbo» είναι ένα αφιέρωμα στις ανολοκλήρωτες ανθρώπινες σχέσεις. Σε όλες εκείνες τις φορές που, παρόλο το ενδιαφέρον και τη φροντίδα για τον άλλο, καταλήγουμε να νιώθουμε μόνοι και άδειοι. Οι συγκρούσεις, η απογοήτευση και η αγωνία που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, όταν τα πράγματα μοιάζουν λογικά, αλλά καταλήγουν εντελώς παράλογα, αποτέλεσαν τη βασική έμπνευση και επιρροή γι’ αυτό το δίσκο. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, αυτός ο δίσκος μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν στις ζωές μας, άμεσα ή έμμεσα, τα τελευταία χρόνια.

Ακούστε το «Limbo» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

YOUTUBE

SPOTIFY

ITUNES

BANDCAMP

Το artwork υπογράφει ο Calma Coils / @calma_coils

WHO IS WHO

Οι Birds of Vale είναι ο Νίκος Λιάκος (φωνητικά), ο Λάζαρος Καγκελίδης (κιθάρα), ο Κωστής Παπαγιαννόπουλος (μπάσο) και ο Νίκος Μανάτος (drums και κρουστά). Δημιουργήθηκαν στις αρχές 2020 στην Αθήνα, και στα τέλη του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε το debut double single τους Devil in / Beautiful Girl από την Bitter Tea Records, σε παραγωγή Άλεξ Μπόλπαση, το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. H μουσική τους έχει βαθιά τις βάσεις της στον 70’s heavy blues/rock n roll ήχο, ο οποίος αναμειγνύεται με μια σύγχρονη πινελιά. Μπάντες όπως οι Led Zeppelin και οι Black Rebel Motorcycle Club αποτελούν σταθερά σημεία αναφοράς της μουσικής τους. Έχοντας παίξει σε διάφορα venues της Αθήνας μέσα στο 2023, μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν το πρώτο τους LP “Limbo”, το οποίο κυκλοφορεί στις 2 Φεβρουαρίου από την Bitter Tea Records.

FOLLOW

Facebook: https://www.facebook.com/birdsofvale

Instagram: https://www.instagram.com/birds_of_vale

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5JDklELUGxgEth1DwQF7M6

312