BAEST: “Necro Sapiens”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρία: Century Media
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Μαρτίου 2021

Από πολύ μικρός είχα χιλιακούσει για τη μακρινή χώρα που λέγεται Δανία και που στο λιμάνι της πρωτεύουσας Κοπεγχάγης, δεσπόζει το χάλκινο άγαλμα της μικρής γοργόνας, προς τιμήν του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του οποίου ιστορίες μου διάβαζαν όταν ήμουν μικρός. Για το Άαρχους όμως, έμαθα από το στοίχημα και δεν ασχολήθηκα παραπάνω από έναν κουβά, αλλά χαίρομαι που βλέπω και πάλι αναφορά στην πόλη αυτή, σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό death metal οδοστρωτήρα των Baest.

Ένα κτήνος όπως προδίδει το όνομα τους, φτάνει αισίως στο τρίτο full length album του, όπου υμνεί το παλαιάς κοπής death metal, που μας έκαναν να λατρέψουμε μπάντες σαν τους Bolt Thrower, Dismember, Benediction και Entombed. Ο σκοπός και στόχος των Baest είναι ξεκάθαρα η αναβίωση του παλαιού ήχου του ιδιώματος που πλέον λάμπει σαν διαμάντι, με τη βοήθεια των τελευταίων ηχητικών τεχνολογιών που αφήνουν κάθε επί μέρους όργανο να συμπρωταγωνιστεί, χωρίς να φοβάται πως θα χαθεί σε κάποια μαύρη τρύπα ερασιτεχνισμού.

Το “Necro Sapiens” είναι μια mid tempo κλωτσιά στα παΐδια που σου αφήνει μελανιά/έργο τέχνης, την οποία θα θελήσεις να μετατρέψεις σε τατού για να τη φέρεις επάνω σου, περήφανα σαν παράσημο, για όσο αναπνέεις τον αέρα του πλανήτη Γη. Όμορφες μελωδικές κιθάρες που δεν φοβούνται να σου γδάρουν τα αυτιά, μπάσο στιβαρό και σύννομο με τους κανόνες αισθητικής του είδους, τύμπανα που έχουν ποικιλία (από τούπα-τούπα και d-beat ως blast beat) και μια φωνή κορώνα στο κεφάλι του κτήνους, που παραπέμπει σε έναν “αρχαίο” Åkerfeldt (Opeth).

Οι Δανοί Baest είναι ουσιαστικοί, χορταστικοί, άψογοι υμνητές και συνεχιστές της παλαιάς φρουράς, ένα συγκρότημα που όσοι αγαπούν τον πελώριο death ήχο, πρέπει να παρακολουθούν στενά. Μαζί με τους Carnation και 5-6 άλλους, είναι στα ανώτερα ράφια της νέας death σκηνής. Το “Necro Sapiens” λαμβάνει δίχως να ντρέπομαι να το πω, υποψηφιότητα για να μπει στα 20 καλύτερα του 2021. Ξέρω πως είναι νωρίς, αλλά οι μποτιές που έφαγα στη σπλήνα, κάτι μου λένε!

Official Site: https://baestband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/baestband/
Instagram: https://www.instagram.com/baestband/
Bandcamp: https://baestband.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/album/3NXARXM4sGZWcanb71BakJ

1128

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.