EXHUMED/GRUESOME: Twisted Horror

EP

Είδος: Death/Gore metal
Δισκογραφική: Relapse Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Ιουνίου 2020

Πάντα τα splits, τα EP’s και διάφορες τέτοιες “εμβόλιμες” κυκλοφορίες, λειτουργούσαν σαν ένα είδος “μουσικής δροσιάς” ανάμεσα στα full length μιας μπάντας. Του στυλ “περιμένοντας να ετοιμαστεί η ποικιλία και να πλακωθούμε στις μπίρες, πίνω μία παγωμένη στα γρήγορα γιατί στέγνωσε το λαρύγγι μου”.

Έτσι και εδώ οι βετεράνοι gore θρύλοι Exhumed μας προσφέρουν ακόμα ένα split, κρατώντας αυτή τη “βαλτώδη μπόχα” που ζέχνει απ’ το 1990, αναλλοίωτη στη ρινική μας κοιλότητα. Ο ιθύνων νους της μπάντας Matt Harvey (guitars/vocals) και το παρεάκι του ηχογραφούν τρία ολοκαίνουργια κομμάτια αγνού death/gore, απ’ αυτά που όντας παλιές καραβάνες μπορούν και γράφουν καθισμένοι χαλαρά στον καναπέ τους. Με τα “Rot Your Brain”, “Buried to Die” και “Dead, Deader, Deadest” παίρνεις τις απαραίτητες “δόσεις θύμησης” από διαμάντια του είδους όπως τα “In the Name of Gore” και “Gore Metal” μεταξύ άλλων.

Τη b-side του split συμπληρώνουν δύο κομμάτια της έτερης μπάντας του Harvey, Gruesome. Εδώ ο Matt κινείται σε πιο old school μονοπάτια θυμίζοντας έντονα Autopsy και Death περιόδου “Leprosy”. Κάποιοι θα πουν ότι είναι πιστή αντιγραφή του Chuck. Κάποιοι άλλοι πως η κληρονομιά και η “σφραγίδα” του αδικοχαμένου “νονού” του death είναι τόσο τεράστιες που δε μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστο κανέναν. Τάσσομαι με τους δεύτερους. Εγώ πάντως μια χαρά την καταβρήκα τόσο με το “A Mind Decayed” όσο και με το “Left Into the Dark”.

Βασικά την καταβρήκα με όλη αυτή τη “δροσιστική” old school death metal αισθητική, ειδικά αυτόν τον Ιούνιο ο οποίος θυμίζει κάτι από καλοκαίρι. Κάντε άφοβα ντου στο split-άκι και απολαύστε υπεύθυνα. Ακριβώς όπως την παγωμένη που ανέφερα στην αρχή.

Facebook: https://www.facebook.com/ExhumedOfficial

Instagram: https://www.instagram.com/exhumed_official/

Twitter: https://twitter.com/exhumedofficial

473

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.