The Boxer Rebellion, Pop Eye (03/11/2014) Six Dogs

Οι Boxer Rebellion, νεαρό συκγρότημα ακόμα, ταξίδεψε για πρώτη φορά από το Λονδίνο στην χώρα μας δίνοντας την ευκαιρία στους οπαδούς της alternative rock να παρακολουθήσουν μια ανερχόμενη μπάντα στα αρχικά στάδια της καριέρας της.

Το live ξεκίνησε σχετικά νωρίς, με το ελληνικό group Pop Eye να αναλαμβάνει την σκηνή λίγο μετά τις 21:00. Το συγκρότημα κοντεύει να γιορτάσει τα δέκατα γεννέθλια του και παίζει ημιχορευτική electropop με indie επηρροές. Οι συνθέσεις που παρουσίασαν, τόσο από τις ήδη γνωστές όσο και από τις νέες του επερχόμενου δίσκου τους, είχαν μια uplifting αισθητική και ωραίες μελωδίες, αλλά παρόλα αυτά δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ιδιαίτερης διάρκειας ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν το set που ετοίμασαν ξεπέρασε τα 45 λεπτά. Όπως και να ‘χει, οι Pop Eye παρουσίασαν τα χαρτιά τους μπροστά σε ένα γεμάτο club με ενθουσιασμό για την βραδιά, οπότε ίσως και να μην υπήρξε κάποιος χαμένος.

Pop Eye setlist
If You
The Deepest Sea
What Is True
Overpowered
Rise & Fall
A Better Day
Have Some Fun
Back In Town
Midnight City

Η ανυπομονησία που κυριαρχούσε στο club φυσικά προοριζόταν για τους Boxer Rebellion, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε έναν ιδιαίτερα μικρό αθηναϊκό χώρο. Ο κόσμος φρόντισε να τον γεμίσει και σίγουρα θα είχε συμβεί το ίδιο αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και το show πραγματοποιούνταν σε ένα venue αρκετά μεγαλύτερο. Άλλωστε, η πρόσφατη live κυκλοφορία τους (“Live at the Forum”) δείχνει την άνεση της μπάντας πάνω στην σκηνή.

Το ίδιο όμως φάνηκε και εντός Six Dogs (και κάτω από την σκηνή για τον τραγουδιστή τους Nathan Nicholson) με τους Boxer Rebellion στα καλύτερα τους. Οι συνθέσεις των τεσσάρων δίσκων δίσκων τους φάνηκαν ήδη ιδιαίτερα αγαπητές στο κοινό που εντυπωσίασε τους Βρετανούς με την προσέλευση του (!).

Ο ήχος τους ήταν εξαιρετικός και το live που παρέδωσαν στους Έλληνες οπαδούς τους ένα αληθινό alternative διαμάντι. Μέσα σε κάτι παραπάνω από 80 λεπτά, οι Boxer Rebellion εντυπωσίασαν και ξεσήκωσαν το κοινό με 18 τραγούδια τους, από τα οποία απουσίαζε το “Murder Ballad” καθώς φαίνεται πως δεν ξέρουν να το παίζουν live. Ας ελπίσουμε το γεγονός αυτό να διορθωθεί άμεσα.

The Boxer Rebellion setlist
The Gospel Of Goro Adachi
Take Me Back
Locked In The Basement
Keep Moving
Evacuate
The Runner
Diamonds
Caught By The Light
Flight
Semi-Automatic
Always
New York
Spitting Fire
We Have This Place Surrounded
Promises
No Harm
Step Out Of The Car
Watermelon

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

396