ASKING ALEXANDRIA: “Where Do We Go From Here?”

ALBUM

Είδος: Alternative Metalcore
Εταιρία: Better Noise Music
Ημ. κυκλοφορίας: 25 Αυγούστου 2023

Αφού οι Asking Alexandria μπόρεσαν να κερδίσουν την καρδιά του Ιορδάνη Κιουρτσίδη, που έκανε στροφή 180 μοιρών και τους απεκάλεσε αποκάλυψη για το 2021 (διαβάστε εδώ γιατί μιλάμε με ντοκουμέντα), τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Έτσι και εγώ ξεκινάω γνωρίζοντας τα παραπάνω, κοιτώ το εξώφυλλο, μπαίνω αμέσως στη θέση του ανθρώπου που καθήμενος στον ουρανό του αυτοκινήτου του, κοιτάει τον κόσμο να πνίγεται, όπως εγώ βλέπω τώρα τον κόσμο μου να καίγεται. Πως έχεις το κουράγιο να γράφεις για τη μουσική, θα με ρωτήσεις; Από κάπου πρέπει να κρατηθώ και εγώ για να μη λαλήσω και να ξεχάσω πως το τέλος πλησιάζει.

Οι Υορκέζοι (της ορθόδοξης Υόρκης, όχι της Νέας) Asking Alexandria επιστρέφουν για όγδοη φορά στα δισκογραφικά δρώμενα, όντας μάλιστα ιδιαιτέρως συνεπείς από το 2009 ως και σήμερα.
Η παραγωγή φέρει το όνομα του Matt Good (From First To Last) που έχει συνεργαστεί άλλη μια φορά με την μπάντα, αλλά και με άλλες όπως οι Anti Flag, Hollywood Undead και Veil of Maya και αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της κυκλοφορίας, αφού η καθαρότητα των επί μέρους στοιχείων αλλά και η βαρύτητα όπου απαιτείται, βαδίζουν χέρι χέρι αρμονικά.

Οι AA χρησιμοποιούν σε περισσότερα σημεία την αγριάδα τους, που ισορροπεί με την απαιτούμενη για την επιτυχία, πιο ποπ μουσική προσέγγιση, χωρίς αυτό βέβαια να το αναφέρω ως μειονέκτημα. Φαίνεται σαν η μπάντα να ήταν κλειδωμένη σε κάποιο υπόγειο τα τελευταία δυο χρόνια και ξάφνου συνειδητοποιείς πως τελικά η πόρτα είναι ξεκλείδωτη. Αντί όπως να τραβήξει την μπετούγια, τραβάει μια ξεγυρισμένη κλωτσιά και ξεριζώνει ως και τους μεντεσέδες.

Πρέπει να ομολογήσω πως δεν είμαι μεγάλος φαν της νέας γενιάς του metalcore και της pop αισθητικής, παρολαυτά δουλειές σαν το “Where Do We Go From Here?”, με σπρώχνουν λίγο παραπάνω προς το μέρος του και ίσως με αναγκάσουν στο μέλλον να είμαι πιο διαλλακτικός. Έχουν βρει μάλλον, αυτή τη μαγική συνταγή οι Asking Alexandria και κάνουν τους “γέρους” να μην κριντζάρουν και να μην αισθάνονται μπούμερς.

H ακρόαση τελικά του νέου album των Βρετανών πέρασε νερό και με κομμάτια σαν το “Feel” ένιωσα πιο φρέσκος, ενώ το “Dark Void” μου απάλυνε την ψυχούλα με την παρουσία “σκληρών” φωνητικών και εν τέλει, καταλήγω στο ότι το “Where Do We Go From Here?” είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος από όλες τις σκοπιές.
Καλογραμμένα κομμάτια, σωστά τοποθετημένα όλα στη μίξη, περίφημο και ταιριαστό εξώφυλλο, σπουδαία παραγωγή και φοβερή ερμηνεία από τον τραγουδιστή Danny Worsnop.

Οπότε, Asking Alexandria-Μαρσέλος, σημειώσατε 1. Κρατάω καβάτζα για το τέλος της χρονιάς γιατί όσο το ακούω με κερδίζει και περισσότερο. Ποιος ξέρει, στο τέλος της χρονιάς τι θα γράφει η λίστα;

Facebook: https://www.facebook.com/askingalexandria/
Official website: https://www.askingalexandria.com/

402

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.