ALOGIA : “Semendria”

ALBUM

Είδος: Progressive/Power Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Elevate Records
Ημερομηνίες Κυκλοφορίας: Ιαπωνία 15 Απριλίου 2020, Ευρώπη 15 Μαΐου 2020

Ολόκληρα 6 χρόνια σιγής πέρασαν από τον τελευταίο δίσκο “Elegia Balcanica” των Σέρβων Alogia και τον φετινό Μάϊο μας δίνουν σε κυκλοφορία την 6η full lenght δουλειά τους ονόματι “Semendria”.

Το “Semendria” είναι ένα concept album που αναφέρεται στις πόλεις που χτίστηκαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς metal σκηνής όπως ο Mark Boals (Royal Hunt, Malmsteen), ο Fabio Lione (Rhapsody Of Fire, Labyrinth, Angra) και Tim Ripper Owens (ex Judas Priest).

Στα χέρια μας έχουμε μία δουλειά που αξίζει την προσοχή μας. Είναι ένας δίσκος γεμάτος ενέργεια και δύναμη, και θετικά vibes. Παρόλο που το εξώφυλλο δεν παραπέμπει σε ρωμαϊκή αυτοκρατορία αλλά περισσότερο σε μεσαίωνα βυζαντινών χρόνων, αποτελεί πειστήριο για το περιεχόμενο του Semendria.

Μεγάλη βάση δόθηκε στην καταπληκτική παραγωγή του, αλλά μεγαλύτερη στις μελωδικές συνθέσεις και στην λυρικότητα των στίχων του. Τα πλήκτρα του Mladen Gošić παίζουν κυρίαρχο ρόλο σε όλο το μήκος του δίσκου και δένονται άριστα με το κιθαριστικό δίδυμο, στο συγκρότημα και στην ζωή, Srđan “Sirius” Branković και Miroslav “Mira” Branković. Το Semendria είναι πλούσιο σε μουσική και πέραν των καταπληκτικών Vladimir Ranisavljević στο μπάσο και Marko Milojević στα τύμπανα, συμμετέχουν βιολιά και φλάουτα δίνοντάς του και μία πιο medieval ακουστική. Οι μουσικές είναι γρήγορες και τα επικά riffs σαρώνουν κάθε πέρασμα του δίσκου, κάνοντάς τον να αποφεύγει τον όρο “progressive” που χαρακτηρίζει το Σέρβικο σχήμα και να δίνει έμφαση στο power metal που δικαιολογεί και την ταυτότητά του.

Θα έλεγα ότι είναι μία πάρα πολύ καλή κυκλοφορία για του λάτρεις της power metal σκηνής και πρέπει να πάρει την δική της θέση στις δισκοθήκες σας.

Facebook: https://www.facebook.com/alogia.official

Bandcamp: https://alogia.bandcamp.com/

1337

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.