ALLEGAEON: “Damnum”

ALBUM

Είδος: Technical melodic death metal
Εταιρία: Metal Blade Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Λίγο παραπάνω από μια δεκαετία μετρούν οι Αμερικανοί Allegaeon στο μουσικό στερέωμα, ξεκινώντας το 2008 με το ομώνυμο ΕΡ.
Αλλεπάλληλες αλλαγές σύνθεσης μπορεί να αποτέλεσαν τροχοπέδη ανάπτυξης και ανοδικής πορείας της μπάντας, αλλά το μοναδικό εναπομείναν μέλος, ο κιθαρίστας Greg Burgess έβρισκε πάντα κατάλληλους αντικαταστάτες που θα συμπλήρωναν σωστά το παζλ, που έχει τώρα σαν αποτέλεσμα το έκτο ολοκληρωμένο πόνημα των Allegaeon.

Έχοντας πάντα στις πλάτες τους τη θρυλική Metal Blade records, οι Αμερικανοί προσφέρουν πάντοτε ποιοτική μουσική που είναι κατάλληλη για αυτιά που αγαπούν το σουηδικό μελωδικό death και τις μαθηματικές συναρτήσεις των Atheist. Οι Allegaeon δεν ντρέπονται να περάσουν και από κάποια core περάσματα με καθαρά φωνητικά που έχει αποκτήσει η μπάντα από τότε που ο Riley McShane μπήκε στο ενεργητικό της. Ο οποίος μάλιστα, μπορεί να πει κανείς, πως κλέβει την παράσταση με την ερμηνεία και ενισχύει την όμορφη αίσθηση που σου αφήνει το “Damnum” όσο το ακούς.

Συνεχείς αλλαγές μελωδίας και ρυθμού, με τα μέλη του συγκροτήματος να αποδεικνύουν πως έχουν δουλέψει πολύ για να επιτευχθεί ένα τόσο ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους, ενώ η ισορροπία μεταξύ του τεχνικού και του ακατέργαστου είναι τέτοια που δεν σε βαραίνει το πολύ το κυριελέησον.
Η παραγωγή είναι ανωτάτης ηχοληπτικής και οι 12 συνθέσεις γυαλίζουν σαν διαμάντια μέσα της, δίνοντας ένα album στους Allegaeon που πάει κατευθείαν για τελικό Champion’s League.

Σπουδαία riffs, εξαιρετική ρυθμική ομάδα με τα τύμπανα (ο κύριος Saltzman μόλις ένα χρόνο στους Allegaeon παρακαλώ) και το μπάσο να οδηγούν τον ακροατή σε εγγυημένη ηδονή, μια φωνή για Oscar και η εξέλιξη των Αμερικανών είναι τέτοια που από δω και πέρα θα μπορούμε να τους τοποθετούμε άφοβα δίπλα σε ονόματα σαν τους Nile.
Τρία χρόνια μετά το “Apoptosis”, οι Allegaeon καταφέρνουν να αποσπάσουν όλη μου την προσοχή και να σημειώσω το όνομα τους για την τελική λίστα της χρονιάς.

Facebook: https://www.facebook.com/Allegaeon/
Twitter: https://twitter.com/allegaeon
Instagram: https://www.instagram.com/allegaeonofficial/
Bandcamp: https://allegaeon.bandcamp.com/

779

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.