ALL THEM WITCHES: ‘’Nothing as the ideal”

ALBUM

Είδος: Psych heavy rock
Εταιρεία: New west Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Σεπτεμβρίου 2020

Οι All Them Witches είναι από εκείνα τα ξεχωριστά συγκροτήματα που κάποτε στο μέλλον, θα μνημονεύονται ως ιστορικά. Φαίνεται να έχουν πιάσει το απόλυτο νόημα της ψυχεδέλειας, προσθέτοντας σε αυτήν ακόμη περισσότερη ψυχή, που φαίνεται να πηγάζει από τα στοιχιωμένα μέρη του ποταμού Mississippi. Εκείνο το είδος ψυχεδέλειας, που σε αρπάζει και σε κρατάει στην αγκάλη της ακόμη και όταν είσαι μακριά της, όταν η μουσική των ATW βαραίνει.

Ο Michael Parks Jr., ιθύνων νους της μπάντας, είναι κατά τη γνώμη μου, απόστολος των delta blues και προφήτης της νέο-ψυχεδέλειας, στοιχεία τα οποία συνδυάζονται με μια heavy rock διάθεση, με την οποία μπορεί να ταυτιστεί η πλειοψηφία των rockers. Παρέα με τους Ben McLeod και Robby Staebler (κιθάρα και τύμπανα αντίστοιχα), έχουν φτιάξει ένα μοναδικό τρίο, εδώ και κάποια χρόνια, που έχει δημιουργήσει αριστουργήματα, όπως το εμβληματικό “Sleeping through the War” και τον διάδοχο του “ATW”. Αυτή η συνταγή φαίνεται να λειτουργεί εξαιρετικά και πάλι, και το ‘’Nothing as the ideal” είναι μια ακουστική οπτασία (οκ, σχήμα οξύμωρο).

Το έκτο τους full length album έχει τόσο ζουμί που κάθε του ακρόαση, σε ταξιδεύει σε μια νέα τοποθεσία, που γεννάει συνεχείς ευχάριστες εικόνες που γαληνεύουν τον νου. Το ‘’Nothing as the ideal” αναβλύζει μουσική ιδιοφυΐα και οι τρεις “αστέρες” του γαλαξία ATW βρίσκονται σε απόλυτη συμπαντική συμμετρία που κατασκευάζει μια αξιέπαινη ψυχεδελική βροχή μελωδιών. Ουρανός και γη σε απόλυτη αρμονία, οδηγούν σε μοναδική έμπνευση, για μια ακόμη φορά τους ATW, με 43 λεπτά ικανά να καθαρίσουν τα τσάκρα σου.

Οι ATW σε μεταφέρουν χωρίς κόπο από το Δέλτα του Mississippi στον πλανήτη Ποσειδώνα, με τη συνοδεία τόσο των Moody Blues και των Blue Cheer, τόσο όμως και των Pink Floyd. Το εξώφυλλο είναι και πάλι μια παγίδα για τους χρήστες παραισθησιογόνων και η παραγωγή του album είναι, όπως λένε στο χωριό μου, over the roof.

Τίποτα δεν είναι σαν το ιδανικό (όπως λέει και ο τίτλος του), και το ιδανικό για μένα αυτή τη στιγμή είναι το νέο album των All Them Witches. Αν προσπεράσεις, μάλλον χάνεις, μια ακόμη ευκαιρία να γνωρίσεις πραγματικά την απόλυτη διαύγεια…

Official Site: http://www.allthemwitches.org/
Facebook: https://www.facebook.com/allthemwitches
Instagram: https://www.instagram.com/allthemwitchesband
Twitter: https://twitter.com/allthemwitches
Bandcamp: https://allthemwitches.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/29Wmfm1CojrjQ3aQP0FI65

559

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.