VAMPILLIA: “Alchemic Heart”

Τούτο εδώ το αποκύημα εκκεντρικής και σχιζοφρενούς φαντασίας δημιουργήθηκε πριν κάποια χρόνια, παίρνοντας πολύ καλές κριτικές και τώρα, βλέπει την φυσική του κυκλοφορία από την εταιρία Temple of Torturous.

Οι Vampillia έρχονται από την Osaka της κάποτε Σαμουραϊοκρατούμενης Ιαπωνίας και προσπαθώντας να μετρήσω τα μέλη που απαρτίζουν τη μουσική αυτή κοινωνία σταμάτησα στα δέκα.

Εδώ, δεν τους φτάνει η ποδοσφαιρική τους αριθμητική και φέρνουν και κόσμο για να βοηθήσει. Και όχι τον κάθε έναν! Μιλάμε για συμμετοχή της κυρίας Jarboe (Swans) και των Merzbow.

Το album χωρίζεται σε δύο μέρη, “Land” και “Sea” , αποτελώντας ένα συναρπαστικό ταξίδι οξέων ήχων και ψυχοφθόρας ατμόσφαιρας.

Αν είσαι φίλος των Sunn O))), διαβάζεις Clive Barker ακούγοντας Ulver και σου αρέσουν τα φωνητικά της Jarboe, τα οποία μου έφεραν εμένα στο μυαλό και στιγμές των Ιταλών μεσαιωνόπληκτων Ataraxia, τότε φίλε μου, εδώ θα βρεις τον παράδεισο. Ή την κόλαση αν είσαι αμαρτωλός!

Μιλάμε για έναν ήχο που βάζοντας την ταμπέλα ambient-noise εξηγείς λεξικολογικά το τι εκφράζει και πως εκφράζεται, αλλά θέλει σίγουρα έλλειψη παρωπίδων και υπομονή-όχι δύσκολη ψυχική διάθεση, έτσι ώστε να αντιληφθείς την έκταση της δημιουργίας.

Μαγεμένος για μια ακόμη φορά με τα φωνητικά της Jarboe, που σίγουρα κάνουν το “Alchemic Heart” πιο αρεστό και ελκυστικό.

Βασανισμένη μου αδερφή ψυχή, ετοιμάσου να χαθείς σε μιαν άβυσσο σκοτεινών συναισθημάτων!

389

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.