GHOST SEASON: “Ghosts Like Her” EP

Oι Έλληνες Ghost Season σχηματίστηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι και ήδη, στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις, έχουν έτοιμο το πρώτο δείγμα της μουσικής τους σε ένα ep που κυκλοφορεί στις 2 Σεπτεμβρίου μέσο ψηφιακής διανομής ενώ έπεται και το cd, λογικά πριν το τέλος του έτους το οποίο διανύουμε.

Ακούγονται σαν λιγότερο θυμωμένοι και με περισσότερη θολούρα Trivium, ενώ στον ήχο τους εντοπίζει κανείς και στοιχεία από Bullet For My Valentine, Paradise Lost, Five Finger Death Punch και Pop Evil δίνοντας ένα έντονα εναλλακτικό στίγμα στην ταυτότητα της μπάντας με αρκετά metalcore στοιχεία.

Τα φωνητικά, τυπικά για το είδος, γεμίζουν περισσότερο τα κομμάτια παρά τα χαρακτηρίζουν. Στον αντίποδα οι ηλεκτρικές κιθάρες σε συνδυασμό με την γεμάτη παραγωγή δίνουν στον ακροατή άλλοθι να επιστρέψει για ακόμη μια δυο ακροάσεις. Απλά αλλά δυνατά riff με αρκετά μελωδικά lead σημεία το κύριο χαρακτηριστικό τους.

Στα σημεία που η ζυγαριά γέρνει προς το πιο κλασικό metal δείχνουν να τα καταφέρνουν καλύτερα, χαρακτηριστικό παράδειγμα το λυρικό “The Bleed”, αλλά και το “Need”, παρά το υποτονικό ρεφρέν. Στιχουργικά δείχνουν να εμπνέονται από τις ανθρώπινες σχέσεις, κάτι που εύστοχα αποδίδεται αμφότερα σε ήχο και λόγο.

Στο “Ghosts Like Her” συμμετέχει στα φωνητικά ο Alex S.Wamp των Potergeist, ενώ το εξώφυλλο έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Νάκος τον οποίο γνωρίζουμε από τους Mortal Torment.

Σε αυτή την πρώτη απόπειρα είναι εμφανές πως οι Αθηναίοι έχουν τα υλικά αλλά πρέπει να δουλέψουν ακόμη λίγο την συνταγή προσθέτοντας περισσότερο πειραματισμό στον ήχο τους. Το επόμενο μουσικό πιάτο θα σερβιριστεί με το ολοκληρωμένο άλμπουμ το οποίο ήδη ετοιμάζουν. Περί ορέξεως βέβαια…

461