NIGHT: “Night”

Ε ρε γλέντια… Το αγνό, τιμημένο metal, αλλοτινών εποχών που ξεχύνεται από τα ηχεία μου, δεν αφήνει περιθώρια παρεξηγήσεων.

Αυτά τα τέσσερα Σουηδάκια (έλα! εντύπωση μου κάνει…) ντεμπουτάρουν με ένα δισκάκι που θα με κατασυγκίνησε με τις νοσταλγικές μνήμες που κουβαλάει.

Αυτό που προσφέρουν οι Night, είναι late 70’s hard rock / heavy metal, Priestικό, Samsonικό, με επιρροές που μοιράζονται ισόποσα στους μεγάλους Angel Witch και Cirith Ungol, υλικό που επαναφέρει θεμελιώδεις σταθερές μιας ολόκληρης φιλοσοφίας ζωής και οι οποίες τείνουν να ξεχαστούν στον κυκεώνα της πληροφορίας των καιρών μας.

Υψίφωνο εκφραστικά, το κουαρτέτο εκτυλίσσει τις αρετές του σε ένα ηχητικό φόντο που παραπέμπει σε εποχές “Sad Wings Of Destiny” και “British Steel” των Priest. Στην πλειοψηφία του στακάτο και mid tempo, με πανέμορφα sing along chorus (“Running in the Night”, “Stand Your Ground” για παράδειγμα…) και με πολύ καλή riffoλογία, ειδικά στα βαριά “Heavy And Steel” και “Into The Night” (τα οποία είναι και highlight κατά την προσωπική μου άποψη, σχετικά με την απόδοση του drummer), οι Night ακούγονται πολύ διαβασμένοι, κεφάτοι και πείθουν με την αξιολογότατη τους δουλειά.

Αν και μου είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγω από την “σκλαβιά” που με υπέβαλλαν οι Black Trip εδώ και λίγο καιρό με το τεράστιό τους “Goin’ Under” επισκιάζοντας τα πάντα στο νου μου σε ότι αφορά την υπόθεση “revival” art, εντούτοις μπορώ να ενθουσιάζομαι και στο άκουσμα αυτού του ντεμπούτου. Περιέχει εξαιρετική μουσική, ακροατές που λατρεύουν την πρώτη περίοδο των Priest θα νιώσουν το πετσί τους να τσιτώνεται πολλές φορές με τα τραγούδια των Night, ενώ για soundtrack καλοκαιρινής νύχτας με μπύρες και ανέμελες χαβαλέ ιστορίες, ότι πρέπει. Κι αν δεν σου αρέσει, κερνάω εγώ τις επόμενες 5. Εβίβα, Heavy Metal Is The Law ρε!

459

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.