DUNKELNACHT: “Ravelatio”

Ύστερα από διάφορα demo και split, οι εκ Γαλλίας Dunkelnacht μπήκαν, όχι και τόσο δυναμικά, στη μουσική βιομηχανία το 2010, με το πρώτο τους full length.

Τέσσερα χρόνια μετά έχουν όλη την καλή θέληση να ανατρέψουν το μέτριο ντεμπούτο τους, μέσω του “Revelatio”.

Ιθύνων νους και ιδρυτικό μέλος είναι ο Heimdall, με τον μπασίστα Alkhemohr να αποτελεί το δεξί του χέρι και τον Frost να είναι ο τέταρτος που αναλαμβάνει χρέη τραγουδιστή από το 2005 που ξεκίνησε το σχήμα. Μελανό σημείο οι τυμπανοκρουσίες του Max Goemaere, σε σημείο που θα έβαζα στοίχημα πως είναι μέσω υπολογιστή.

Black metal, με αρκετά straightforward χαρακτήρα και καθόλου ατμόσφαιρα, το οποίο χάρη στις εξαιρετικές κιθάρες του Heimdall, έχει όντως λόγο ύπαρξης και δεν περνάει απαρατήρητο, ως ένα ακόμη σουβέρ.

Πολύ καλά δείγματα γραφής για το “Revelatio” αποτελούν τα “Ashes form Stellar Oracles”, “Dissolved Fractal Esoterism” και “Rebirth of the Black Procession”.

Σίγουρα το νέο πόνημα των Dunkelnacht δεν ανατρέπει πλήρως τη μέτρια εντύπωση του ντεμπούτου τους, αλλά τουλάχιστον είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

564

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1401 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.