WEEDEATER: “…And Justice for Y'all”

Όταν κάτι παύει να υπάρχει, είναι ευκαιρία για κάτι νέο να βγει στην επιφάνεια.

Η διάλυση των sludgers Buzzov*en το 1998 σηματοδότησε την δημιουργία των Weedeater από τον μπασίστα “Dixie” Collins που μαζί με τον κιθαρίστα Dave “Shep” Shepherd και τον τυμπαντιστή Travis “Keko” Owen ηχογράφησαν το παρθενικό album τους, “…And Justice for Y’all”.

Με αυτό έφεραν ακόμη πιο κοντά τη stoner μουσική αισθητική στο νότιας νοοτροπίας sludge, που πήγαζε από πιο hardcore ακούσματα.

Η ψυχεδέλεια των συνθέσεων κατάφερε να δέσει με την σκληράδα των φωνητικών του Dixie, βοηθώντας την ανάπτυξη του νέου αυτού stoner/sludge ήχου, που καθορίζεται από την νωχελική ταχύτητα των riffs συνηθισμένη στον doom metal κόσμο.

Την παραγωγή αυτού του “μνημείου” για την μουσική μαστούρα (απλά και μόνο γιατί έδωσε μια νέα πνοή στο sludge ‘n’ doom) είχε αναλάβει ο Billy Anderson, γνωστός για τη δουλειά του με τους Neurosis και τους Eyehategod, με αποτέλεσμα που ενισχύει την αιθεροβασία, που κάποιους θα ένιωθε αν είχε δοκιμάσει λίγο από το πράσινο του εξώφυλλου (έλα τώρα, που δεν καταλαβαίνεις) και καλύπτοντας ταυτόχρονα τις όποιες φωνητικές δυστοκίες των Weedeater.

Εδώ λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με την επανέκδοση του πρώτου album των Weedeater, σε remastered έκδοση, η οποία ομολογώ δεν μου έφερε κάτι καινούργιο στα αυτιά.

Το “…And Justice for Y’all” αξίζει μια θέση στην ιστορία, αλλά σίγουρα δεν είναι η πιο καλοστημένη από τις δουλειές τους, αλλά αν σου αρέσει το είδος αυτό πρέπει να αποκτήσεις και ένα από τα βήματα που έκανε για να φτάσει ως το σήμερα.

Τη μουσική τους οι ίδιοι την ονομάζουν Weed Metal, αλλά από τη άλλη ο ένας από αυτούς  (“Shep”) αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι με την ίδια του την καραμπίνα!

Love hating these hillbilly rednecks!

469

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.