POWERSTORM: "Act I"

Οι Powerstorm είναι ένα συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια. Ύστερα από δυο demos, το ‘απαραίτητο’ διάλειμμα (λόγω αποχώρησης μελών) το συγκρότημα επαναδραστηριοποιήθηκε το 2009, απο- τελούμενο όμως τώρα μόνο από τον Κώστα Φαλιέρο, ο οποίος έχει αναλάβει όλα τα όργανα καθώς και τα φωνητικά.

Οι “one man band” πάντα με βρίσκουν λίγο διστακτικό, καθώς τι περισσότερες φορές έχουμε να κάνουμε με άτομα που νομίζουν ότι είναι πολυσχιδείς μουσικές προσωπικότητες που δεν πρέπει να αφήσουν το ‘ταλέντο’ τους ανεκμετάλλευτο. Όπως καταλαβαίνετε τις περισσότερες φορές οι μόνοι που συμμερίζονται αυτή την άποψη, είναι οι ίδιοι και κανείς άλλος.

Η περίπτωση όμως των Powerstorm διαφέρει. Από την πρώτη κιόλας ακρόαση καταλαβαίνει κανείς ότι ο Κώστας είναι όντως ένας ταλαντούχος αλλά και έμπειρος μουσικός. Όποιος ακούσει τη δουλειά που έχει γίνει στις κιθάρες (που μάλλον πρέπει να είναι το κύριο ‘όργανο’ του), τα σε σημεία αρκετά progressive πλήκτρα και τις ενορχηστρώσεις των κομματιών δε νομίζω ότι θα φθάσει σε άλλο συμπέρασμα. Το CD περιέχει πέντε (από

powerstorm

τα δέκα συνολικά που έχουν ηχογραφηθεί) τραγούδια, τα οποία κινούνται σε melodic heavy/power metal ήχους, με επιρροές από σχήματα όπως οι Savatage, Helloween, Yngwie Malmsteen και Queensryche. Ειδικά το “The 3rd Alternative” μου θύμισε αρκετά Queensryche της “Empire” περιόδου.

Το μόνο ‘αρνητικό’ σημείο είναι τα φωνητικά. Αν και ο Κώστας κάνει καλή δουλειά και σε αυτόν τον τομέα, πιστεύω ότι η ύπαρξη ενός ‘κανονικού’ τραγουδιστή θα βοηθούσε τα κομμάτια να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο. Το “Act I” αποτελεί μια πολύ καλή δουλειά που οι φίλοι του είδους αξίζει να ασχοληθούν μαζί της, ενώ σίγουρα δημιουργεί τις προσδοκίες για μια ακόμα καλύτερη πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά.

Δημήτρης Καρβούνης

419