DEADLOCK: “The Re-Arrival”

“Πιθανόν η ομορφότερη μπάντα στον κόσμο”.

Η φράση που αναγράφεται στον ιστότοπο της επίσημης ιστοσελίδας τους, μολονότι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα άξιο περιφρόνησης λογύδριο που ειπώθηκε σε στιγμή πρωτοφανούς έξαρσης, θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και πέρα για πέρα αληθινό. Με τη λογική μιας μπάντας που έτσι και συντονιστούν οι συχνότητες της με τις εσωτερικές σου ταλαντώσεις, θα την ερωτευθείς παράφορα.

Με έξι δίσκους στο ενεργητικό τους, οι γερμανοί Deadlock, ναι μεν ακολούθησαν πιστά το μονοπάτι του μελωδικού, ευρωπαϊκού death metal, εντούτοις η μουσική τους, από την πρώτη τους κυκλοφορία ακόμη, ήταν αισθητά απομακρυσμένη από το σύνολο του ύφους, υιοθετώντας πάμπολλες φορές είτε ηπιότερες φόρμες, προσπάθειες που είχαν το εχέγγυο της καταπληκτικής φωνής της Sabine Scherer (από τα πιο υγιή, θηλυκά λαρύγγια που έχω ακούσει, φοβερά φωνητικά που ουδέποτε θα τ’ ακούσεις κλαψομουνέ ή γυναικουλίστικα, είναι πάρα πολύ δυνατή η φωνή της για να διαλύσει οποιοδήποτε μουρτζούφλικο συνειρμό θα μπορούσε να κάνει κανείς στο άκουσμα του όρου “female fronted death metal”), είτε εμπλουτίζοντας τις, έτσι κι αλλιώς πολυεπίπεδες, συνθέσεις τους με ολόφρεσκες prog πινελιές, δίνοντας περίσσιο ενδιαφέρον στις δουλειές τους, χωρίς να χάνουν τον όντως death metal χαρακτήρα της μπάντας.

Το “The Re-Arrival”, είναι μια χορταστική επανέκδοση, στην οποία η μπάντα συγκεντρώνει πολλές καλές στιγμές από δουλειές του παρελθόντος της, ηχητικά φρεσκαρισμένες και περασμένες με τη φωνή του αντικαταστάτη του Johannes Prem, του μπασίστα John Gahlert, ο οποίος κινείται στα επίπεδα του Prem και τραγουδά παθιασμένα και δυναμικά, τρία νέα τραγούδια (“An Ocean’s Monument”, “A New Era”, “The Arsenic River”, πάρα πολύ καλά και τα τρία τους) και ένα πλήθος από demo/ rehearsal και ακυκλοφόρητες εκδόσεις.
Περίτεχνη δουλειά του mainman κιθαρίστα Sebastian Reichl, με άκρως τεχνικά όσο και μελωδικά riffs και σπουδαία solo, φοβερή η δουλειά στα drums, είτε του νέου Werner Riedl στο καινούριο υλικό, είτε του Tobias Graf (ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα) στο παλαιότερο ενώ ατού των τραγουδιών είναι τα θαυμάσια, hit rated ρεφρέν, τα οποία είναι ανθεμικά και εξαιρετικά εύηχα. Ευαίσθητη, λυρική μουσική, διανθισμένη με piano και synth μεγαλεπήβολα μέρη και κοινωνική στιχουργική θεματολογία.

Το “The Re-Arrival”, είναι μια αρκετά καλή κυκλοφορία, θα μπορούσε να είναι μια ιδανική επιλογή για κάποιον που δεν έχει επαφή με τη μουσική των Deadlock, περιλαμβάνει αρκετές σπουδαίες στιγμές και είναι ενδεικτική του στίγματος της μπάντας κάτω υπό νέες συνθήκες. Καλή, μελωδική μουσική με αρκετή φαντασία στην έκφρασή της. Προσωπικώς το απόλαυσα. Απολύτως προτεινόμενο για γνωριμία.

490

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1160 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.