THREE SEASONS: “Grow”

Στο επίκεντρο ενός μουσικού κειμένου και πάλι η Σουηδία.

Η χώρα εκείνη τoυ Ευρωπαϊκού Βορρά που προσφέρει σημαντικά δείγματα rock μουσικής εδώ και χρόνια. Στο συγκεκριμένο μάλιστα, έχουμε να κάνουμε με τη σκηνή εκείνη που λησμονεί την blues rock εποχή των δεκαετιών 60-70 και για να καταλάβουμε με τι έχουμε να κάνουμε, μιλάμε για την μπάντα του πρώην τραγουδιστή των Sienna Roots, Sartez Faraj στα φωνητικά και την κιθάρα.

Το τρίο των Three Seasons συμπληρώνουν οι κύριοι Olle Risberg (μπάσο) και Christian Eriksson (τύμπανα) και το “Grow” είναι η τρίτη τους δισκογραφική προσπάθεια σε μόλις τέσσερα χρόνια. Η παραγωγικότητα τους του έφερε σε μπόλικα στόματα του rock υπόγειου κινήματος και το παρόν μάλιστα βρίσκεται στην 14η θέση των Σουηδικών rock charts (δεν είναι πράγμα απλό αυτό).

Μουσικά, έχουμε να κάνουμε με κάτι μεταξύ blues rock ηχητικής περιόδου Woodstock και πρωτό-hard rock βημάτων Deep Purple με έντονο το Hammond στο μεγάλο κομμάτι του album.

Το γεγονός πως δεν υπάρχουν metal αναφορές στον ήχο τους τους κάνει να ακούγονται όντως μπάντα εκείνης της εποχής και οι συνθέσεις τους είναι αρκετά καλές για να σταθούν στη δισκοθήκη σας δίπλα σε album εκείνων των μεγαθηρίων, όπως οι Purple και οι Zeppelin.

Τα κομμάτια που αποτελούν το album αυτό, αν και είναι αρκετά μεγάλης διάρκειας και η μουσική τους ακουμπάει την prog αισθητική με ψυχεδελική προσέγγιση, είναι τόσο καλοστημένα που φαντάζουν ευκολοάκουστα ακόμα και σε άμαθα και νεανικά ώτα, που δεν έχουν νιώσει την εποχή του βινυλίου.

Τα “By the Book”, “Which Way”, “Tablas of Bahar” δείχνουν μουσικούς που έχουν έντονη την αισθητική τους και βάζουν όλα τους τα συναισθήματα στη δημιουργία.

Προτείνεται χωρίς δεύτερη κουβέντα σε εκείνους που γουστάρουν “παλιατζούρες” τύπου Graveyard, Horisont, Kadavar και λοιπά.

Από τα καλά της χρονιάς!

494

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.