PHRENETIX: “DEMO 2013”

Σε διαδικασία ετοιμασίας του πρώτου τους full length, οι Λιθουανοί Phrenetix, δίνουν στην κυκλοφορία το πρώτο τους ηχογράφημα, ένα demo/ EP πέντε κομματιών, το οποίο εμπεριέχει πρωτοκλασσάτο thrash, εθιστικά ρυθμικού, άρτια παιγμένου και τρομερά αναζωογονητικού, σαν μπυρίτσα υπό 40 βαθμούς Κελσίου.

Κάργα old school riffοποιΐα με καθαρότατο ήχο, από μια τύπισσα που ακούει στο όνομα Lina που όταν ανοίγει το γαμωστοματάκι της, σου κάνει την καρδιά περιβόλι με τον θυμό και την αγριάδα της, όμορφα με heavy άποψη τα ομιλούντα solo, εξαιρετικός ο Jonas στα drums και συνολικά ένα πακετάκι από μια πολλά υποσχόμενη μπάντα, που δεν ακούγεται στάσιμη, αλλά το εξαιρετικό Xendrix-ικό thrash (επί παραδείγματι), μπολιάζεται συνεχώς από σύγχρονες πιο άμεσες, street punk thrash φόρμες.

Λογικά σκεπτόμενος, θα κουνηθούν αρκετά κεφάλια αν στην πλήρη δουλειά τους δείξουν την ίδια δυναμική. Αρκετά καλό, κοιτάει στα μάτια τους δικούς μας, εγχώριους ημίτρελους.

454

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.