CENSORED SOUND: “This Goes To…”

Εδώ δεν θα ψάξουμε ούτε για επιδείξεις τεχνικής, ούτε για ποζεριές και κρυστάλλινες παραγωγές, ούτε για δηθενιές και καραγκιοζιλίκια.

Ωμό, στεγνό, αληθινό punk/hardcore όπως το αγαπήσαμε από μπάντες όπως οι Minor Threat και οι Bad Religion. Όπως το αγαπήσαμε από τους Censored Sound που από το 2001 πυροβολούν τα μυαλά μας και κυκλοφορούν το καινούργιο τους EP για να αποδείξουν πως η μάχη συνεχίζεται. “This Goes To…” λοιπόν και μέσα σε 15 λεπτά αντλείς τόση ενέργεια που είσαι ικανός να σπάσεις τοίχο με γυμνά χέρια.

Ο πλουραλισμός που αντικρίζεις από το πρώτο κιόλας κομμάτι (“Who’s Standing”) συγκινεί. Ένα στεγνό riff δεμένο άψογα με ένα μελωδικό ρεφρέν και μία επιβλητική παύση προς το τέλος που με κάνει στην επανέναρξη του κομματιού να φέρνω εικόνες από μακελειό στα pits. Η συνέχεια εξίσου δυναμική με το drumming τα εναλλάσσεται από punk/crust σε d-beat σε ήπιες ταχύτητες και την κιθάρα του Φώτη να φτύνει ξερά μονολιθικά riffs και μελωδίες. Το tempo πέφτει κάπως μόνο στο ομώνυμο “This Goes To…” χωρίς να χάνεται στιγμή ο ένταση και ο δυναμισμός που βγάζουν οι Censored Sound σε όλο το EP.

Το όμορφο στο “This Goes To…” είναι η διάθεση των Censored Sound να μείνουν πιστοί στις αξίες και τις μουσικές τους ανησυχίες και παράλληλα η ικανότητά τους να ακουστούν φρέσκοι, μοντέρνοι όντας μία μπάντα του σήμερα. Η παραγωγή μοιάζει η ιδανική για να αποτυπώσει το παραπάνω διατηρώντας την ωμότητα του παρελθόντος και την καθαρότητα του σήμερα. Τα τύμπανα ξερά, οι κιθάρες ξυρίζουν, το μπάσο γεμίζει και τα φωνητικά μοιάζουν με κραυγές ανησυχίας και πυροδοτούν την όλη κατάσταση. Τα πάντα πεντακάθαρα και τα πάντα τόσο βρώμικα.

Και χωρίς να φλυαρώ γιατί δεν υπάρχει λόγος…This goes to our brothers! Τσεκάρετε αμέσως!

538

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.