FALL OF FATE: “Blood Can Stop Us” EP

Μια ευχάριστη εκπληξούλα μου επιφύλαξε αυτό το EP τεσσάρων κομματιών από τους Fall Of Fate, ενός ελπιδοφόρου σχήματος από το Κιλκίς, το οποίο κινείται σε σύγχρονες τάσεις του ακραίου ήχου.

U.S. metal/ death core κατά βάση με μια προσέγγιση στο ύφος των August Burns Red (μεγάλη μπάντα και θα φανεί σε λίγο καιρό η επιδραστικότητά της – εγκληματικό να τους αγνοείς), των As I Lay Dying, Parkway Drive και ούτω καθ’ εξής.

Πεσιμιστική η ατμόσφαιρα του intro “Chapter One”, μοντέρνα οργή στο “Exemption”, ενώ εντυπωσιάστηκα από το “Unchanging Ways”, το οποίο συνθετικά το θεωρώ πανέμορφο (θυμίζοντας τους λατρεμένους μου Threat Signal) και το “Without Memories”, με το “θα-χύσω-λέμε” swedish death metal riff του.

Μελετημένος ο κιθαρίστας Γιάννης Αναστασιάδης, με πάρα πολύ καλά riff, σταθερός και ακριβής ο Γιώργος Κωτσαρής (μπάσο), ενώ θεωρώ ως highlight του EP την απόδοση του Λευτέρη Πασσαλίδη με το poutsfull drumming του. Τα φωνητικά δε του Νίκου Κατσαούνη, αγριεμένα, χουλιγκανικά, έχουν δύναμη, μου αρέσουν αρκετά αλλά θα τα ήθελα καθαρότερα και σκληρότερα. Και με μια δυο προπονησούλες στην προφορά, υποθέτω θα γδέρνουν.

Ηχητικά, με δεδομένο την παρθενική φύση του “Blood Can Stop Us”, η μπάντα θα πρέπει να βελτιώσει λίγο και τον ήχο της, έτσι ώστε να μπορεί να αναδείξει τις πάμπολλες αρετές της. Δεν είναι κακός και συνιστά σαφές δείγμα της ηχητικής δυναμικής αλλά θεωρώ ότι αδικούνται οι πολύ καλές συνθέσεις των Fall Of Fate. Η ουσία είναι ότι είναι τεχνικό το θέμα και δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την ποιότητα του ακούσματος.

Αξιοπρεπέστατο, ελπιδοφόρο και ενδιαφέρον. Σε αναμονή πλήρους δουλειάς, το “Blood Can Stop Us” υποδεικνύει ότι κάτι πολύ καλό μαγειρεύεται από τους Fall Of Fate. Το κατασυμπάθησα.

548

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.