MICHAEL SWEET: “I'm Not Your Suicide”

Ακόμη ένας εργασιομανής ροκάς ή μήπως αναγεννημένος χριστιανός; Ή απλά ο πρωτοπόρος του CCM (Contemporary Christian Music) Hard Rock; Ποιος είναι ο Michael Sweet

Και εάν για τους παντελώς αμύητους το όνομα δε θυμίζει κάτι  σίγουρα η μπάντα των Stryper σίγουρα είναι πασίγνωστη 30 χρόνια κοντά για τον ένθερμο τρόπο και την αφοσίωση της στο Θεό!

Έπειτα λοιπόν από δύο τελευταίες κυκλοφορίες της μπάντας με αρκετή εμπορική επιτυχία στην Αμερική, κυρίως με τα “No More Hell to Pay” και “Second Coming” (επανεκτελέσεις παλιών συνθέσεων), και την κυκλοφορία της ενδιαφέρουσας αυτοβιογραφίας του με τον τίτλο “Honestly”, ο Michael Sweet κυκλοφόρησε και το 6ο προσωπικό του album.

Στην τελευταία λοιπόν δημιουργία ο φίλτατος παρουσιάζει μία ποικιλία μουσικών ειδών και επιρροών συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τις μέρες των Stryper. Εάν επιθυμείτε λοιπόν ευθύ rock θα το βρείτε, εάν επιθυμείτε μπαλάντα ομοίως, εάν έχετε διάθεση για ολίγη από country θα τα βρείτε όλα σε αυτό το άλμπουμ. Το ομότιτλο άσμα, “I’m Not Your Suicide”, ξεκινά με μία πολλή ενδιαφέρουσα μουσική γραμμή και έχει συν-συνθέτη τον  Blair Daly (Lynyrd Skynyrd, Sixx:A.M., Rascal Flatts), θυμίζοντας ένδοξες  Stryper μέρες, με έμφαση στην ιδιαίτερη φωνή. Φυσικά κάθε τραγούδι περιγράφει με τους στίχους και μία προσωπική, ιδιαίτερη ιστορία. Το “This Time” περιλαμβάνει ένα ενδιαφέρον πιανιστικό μέρος και τις αρμονικές του Kevin Max (DC Talk και Audio Adrenaline), που το καθιστούν πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Η πρόταση στη διασκευή του πασίγνωστου “Heart of Gold” σε δύο εκδοχές,  μία από τον καλλιτέχνη μόνο του να ηχεί αρκετά όμοια με τον πρωτοτραγουδίσαντα Neil Young σε αρκετά σημεία, ώστε να νομίσει κανείς ότι πρόκειται γι’ αυτόν. Υπάρχει και η επόμενη εκδοχή, πιο ενδιαφέρουσα κατά την ταπεινή άποψη μου με την Electra Mustaine (ναι, ναι η κόρη του πασίγνωστου, επίσης αναγεννημένου χριστιανού, Dave Mustaine των Megadeth). Ταιριάζουν οι φωνές αρμονικότατα και η Electra πραγματικά ανεβάζει τη διασκευή κατά πολύ!

Το “All That’s Left (For Me To Prove)” είναι ακόμη μία υπενθύμιση (καλοδεχούμενη) των 80s και θα σας θυμίσει τους εξαιρετικούς Dokken, που τόσο αγαπήσαμε με τις στακάτες κιθαριστικές γραμμές και το μπάσο στιβαρό να ακολουθεί κατά πόδας.

Το “Miles Away” είναι μία άλλη πρωτοτυπία με flamenco , που σύντομα γυρνά σε συνοδεία βαρύτατων μεταλλικών κιθαριστικών γραμμών και εξαίρετων φωνητικών.

Ο Sweet παραμένει ενεργός με τους Stryper (και επίκειται ζωντανή κυκλοφορία τους εντός του 2014) και ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα  supergroup με τους George Lynch (Dokken, Lynch Mob), τον James LoMenzo (White Lion, Megadeth) και τον  Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner) και αυτή του η μουσική προοπτική εκφράζεται στην κυκλοφορία αυτή με την συμμετοχή πολλών καλεσμένων πρώτης γραμμής που αναφέρονται στο τέλος τούτης της παρουσίασης.

Πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση τούτη εδώ η κυκλοφορία για αναγεννημένα αυτιά και μυαλά, και όχι μόνο! Όσοι πιστοί και άπιστοι προσέλθετε άφοβα…

470