TEMPERANCE: “Temperance”

Οι Temperance είναι μια νέα μπάντα από την Ιταλία που υποστηρίζει πως ανήκει στην κατηγορία του μελωδικού heavy metal με γυναικεία φωνητικά.

Μάλλον πρέπει να επανεξετάσουν τι ακριβώς σημαίνει heavy metal μιας και στην συνταγή τους έπεσε τόση ζάχαρη που απέμειναν ελάχιστα περιθώρια για metal, ενώ ούτε λόγος για heavy.

Αν ακούσετε το πρώτο κομμάτι “Tell Me” τα έχετε ακούσει όλα. Από εκεί και πέρα αρχίζει μια κλιμακωτή κατηφόρα. Γυναικεία φωνητικά από την Chiara Tricarico στο ύφος των Epica, After Forever, Amaranthe, Within Temptation με μελωδικές γραμμές βουτηγμένες στο σιρόπι και σε καθαρά pop φόρμες. Τα βρώμικα δεύτερα φωνητικά του κιθαρίστα Marco Pastorino με άφησαν ασυγκίνητο να παίζω με τις τάπες περιμένοντας βασανιστικά να τελειώσει το ένα κομμάτι μετά το άλλο.

29 γυαλιστές παραγωγών από τη Βιλαρίμπα και το Βιλαμπάχο πρέπει να έτριβαν μερόνυχτα ολόκληρα για να βγει ένα τόσο Bi-Bi-Bo metal άλμπουμ, δεν εξηγείται διαφορετικά το ηχητικό αποτέλεσμα που ακούγεται στο “Temperance”. Αν υπάρχουν καλές στιγμές; Ναι, κάποιες ενορχηστρώσεις σε κομμάτια εδώ κι εκεί, αλλά πνίγονται στα επαναλαμβανόμενα pop-riff και την αβάσταχτη ελαφρότητα των συνθέσεων.

Προσπεράστε άφοβα. Δεν συστήνεται σε διαβητικούς, χεβυμεταλλάδες και γενικότερα άτομα άνω των 13 ετών.

485