RADIO MOSCOW: “Magical Dirt”

Αν δεν ξέρεις τους Radio Moscow, κοιτάς το εξώφυλλο και ξέρεις πως υπάρχει κάτι το ψυχεδελικό στη μουσική τους. Μία αναπόληση των παλιών μουσικών δεκαετιών!

Αν τους ξέρεις περιμένεις να βουλώσεις και τις τρύπες που άφησαν ανοικτές οι Black Keys με την αλλαγή προσανατολισμού τους.

Αν τους αγαπάς, ξέρεις πως δε θα σε απογοητεύσουν ούτε τώρα!

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Parker Riggs τον περσινό Μάρτιο (link) μας είχε πει πως έχει ήδη γράψει αρκετά νέα τραγούδια για το νέο τους album.

Ένα χρόνο περίπου μετά από εκείνη την απάντηση έρχεται το “Magical Dirt” να παίξει και πάλι με το blues rock της 8ης (1970 δηλ.) δεκαετίας του περασμένου αιώνα.

Μην ακούσω πάλι για stoner, υπεραπλουστεύοντας πάλι τα πάντα! Οι Radio Moscow κουβαλάνε τη blues rock κουλτούρα της χώρας τους σε ένα πιο σύγχρονο χωροχρόνο και περνάνε και από άλλα πράγματα θυμίζοντας μέχρι και Santana στο κομμάτι “Bridges”.

H παραγωγή είναι συνέχεια ηχητική του “The Great Escape of Leslie Magnafuzz” και ο Parker έχει μεγάλα συνθετικά κέφια.

Κομμάτια όμορφα σαν τα “Gypsy Fast Woman”, “Before it Burns”, “Stinging” και “Death of a queen” σε αναγκάζουν να στηρίξεις και πάλι αυτό το υπέροχο σχήμα και να εύχεσαι να τους ξαναδείς και πάλι ζωντανά!

Μην προσπεράσεις… θα πέσεις σε μπλόκο!

518

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.