LANTLOS: “Melting Sun”

Neige, γύρνα πίσω. WE LOVE YOU!

Mε αυτές τις γλυκαναλάτες παπαριές αντί προλόγου, περνάω κατευθείαν στο παρασύνθημα και στην καινούρια κυκλοφορία των Γερμανών Lantlôs (σ.σ. χωρίς πατρίδα), ονόματι  “Melting Sun” η οποία είναι melting όνομα και πράγμα.

Δεν περιγράφεται η χαρά μου μόλις άνοιξα το mail και είδα ανάμεσα στα spam και στις διαφημίσεις για Viagra, mail από τον αγαπητό μου αρχισυντάκτη με θέμα την καινούρια κυκλοφορία των Γερμανών και δη από την Prophecy. Καλά να πάθω όμως η ηλίθια για να μάθω να χαίρομαι τσάμπα. Και κάπου εδώ τέρμα η αυτοκριτική.
Έφυγε λοιπόν ο Neige αγαπητά μου παιδιά και ο Herbst για πρώτη φορά με full line up κυκλοφορεί τον τέταρτο κατά σειρά δίσκο τους τον οποίο πολύ εύστοχα ονομάζει “Melting Sun” 

Με βάση το shoegaze και χτίζοντας πάνω σε αυτό και με πλήρη απουσία της black metal αισθητικής των προηγουμένων δίσκων, το τελευταίο πόνημα των Γερμανών ξεκινά με το “Melting Sun Ι: Azure Chimes” και για τα εναπομείναντα 40 περίπου λεπτά της ακρόασης κυμαίνεται στα ίδια  επίπεδα χωρίς σκαμπανεβάσματα. Η δε ατμόσφαιρα που δημιουργείται καθ’ όλη την διάρκεια της ακρόασης είναι άκρως χαλαρωτική, σχεδόν ονειρική θα έλεγα. Τέλος μέγιστο φάουλ για εμένα η ανάληψη των φωνητικών από τον Herbst, διότι ναι μεν κολλάνε με τη συνολική  ατμόσφαιρα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο δίσκος, από την άλλη όμως, τον κάνουν extra κοιμήσικο (level up).

Γενικά προτείνεται αν έχετε αϋπνίες. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και εγγυημένο.

Υ.Γ. Κρίμα.

461