MOUNT CARMEL: “Get Pure”

Οι Mount Carmel αναλαμβάνουν να πάνε τον ακροατή πίσω στο χρόνο…

Ναι, καλά φαντάζεστε, εκεί κοντά στα ‘70s, ως είθισται τα τελευταία χρόνια.

Η μπάντα έρχεται από το Ohio και εναποθέτει τη revival μουσική της από το 2010 με το “Get Pure” να αποτελεί την τρίτη της δισκογραφική απόπειρα, η οποία ομολογουμένως μπορεί να στεφτεί ως καθόλα επιτυχημένη.

Φαντάσματα παλαιότερων δεκαετιών κάνουν την εμφάνισή τους στα έντεκα κομμάτια του δίσκου, με τη μεγαλύτερη έμφαση να δίδεται στο blues rock έτσι όπως αποδόθηκε από σχήματα όπως Cream, Canned Heat, Free και Alman Brothers.

Και η αλήθεια είναι πως το “Get Pure” είναι τόσο τεχνηέντως “αυθεντικό”, που φτάνει σε σημεία να κάνει τον ακροατή να απορεί για το εάν όντως προέρχεται από σύγχρονη μπάντα και όχι από κάποιους rock ογκόλιθους των ‘70s. Εύγε!

Οι Mount Carmel κάνουν εξαιρετική δουλειά και παρότι όχι εξίσου εμπορικοί με άλλα συναφή σχήματα του χώρου, δίνουν ένα σαφές δείγμα για το πώς πρέπει να παίζεται το revival blues rock. Προτείνεται σε παλιοροκάδες, αλλά και σε όλους όσους αρέσκονται στα ‘70s ακούσματα γενικά.

500

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.